Nytt matföretag etablerar sig i Kristianstad

Årstiderna ger sig in i Kristianstad med ekologiska matkassar. - Foto: Mostphotos

City Gross, ICA och Mathem får konkurrens. Ett nytt företag etablerar sig nu i Kristianstad.

delningar

Trenden med matkassar har vuxit sig stor, även om försäljningen backade år 2017. Enligt en ny rapport från Livsmedelsverket omsatte mathem.se nästan en miljard kronor och Linas matkasse 800 miljoner kronor året 2016. I Kristianstad är det även flera matbutiker som erbjuder liknande koncept.

Nu slår sig dessutom ett nytt företag in på matkasse-marknaden i Kristianstad. Årstiderna heter det ekologiska företaget, som ska leverera gröna matkassar hem till dörren. I kassarna finns vakten nöt- eller fläskkött. Istället erbjuds endast vegetariska, veganska och flexitariska alternativ.

- Vi vill vara förstahandsvalet för alla i Kristianstad som vill ha matkasse och samtidigt bry sig om hälsan och klimatet. De goda rätterna i våra matkassar kan man njuta av med ett gott samvete eftersom de är hälsosamma och råvarorna har odlats fram på ett ansvarsfullt sätt, säger Rachel Seow Sosa, marknadschef för Årstiderna.

Anledningen till att företaget öppnar för leverans i Kristianstad är en ökad efterfrågan. Samtidigt börjar de nu att leverera i Jönköping, Kalmar, Karlskrona och Karlshamn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar