Laddar

Nytt kommunalt stöd ska lyfta landsbygden

Kristianstads kommun har startat en ny fond för att stötta projekt på landsbygden. Nu kan du söka pengar till din idé. Totalt 200 000 kronor finns att dela ut.

delningar

”Kristianstads kommuns landsbygdsfond” heter den nya fond som ska hjälpa till utveckla glesbygden med projekt och aktiviteter. Totalt finns det 200 000 kronor för år 2017, där organisationer kan söka stöd på högst 40 000 kronor per år. Den som vill söka pengarna för snabba sig på, för redan den 30 april ska de första ansökningshandlingarna lämnas in till kommunen. Nästa sökomgång är under hösten.

–Vi hoppas i och med att vi nu inför denna fond att vi ska få in många kreativa projekt och aktiviteter som vi från Kristianstads kommun kan vara med och stödja och därmed bidra till lokal utveckling. Detta är en möjlighet för organisationer som är verksamma i Kristianstads kommun, att söka stöd för sina utvecklingsidéer, säger Lena Holst (C) ordförande i landsbygdsrådet och ansvarig för landsbygdsfrågorna i kommunen.

Det är landsbygdsrådet som tar beslut om vilka projekt och aktiviteter som ska f ekonomisk stöd. Alla ansökningar prövas mot kommunens landsbygdsstrategi. Några av målen i den strategin är att skapa bättre förutsättningar för företag, att ha en bra infrastruktur och att det ska finnas kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar.

Relaterade artiklar