Laddar

Nytt åtalsdatum för Kristianstadsmordet

De två männen misstänkta för mordet i Kristianstad blir kvar i häkte. Nu är ytterligare en person misstänkt för inblandning.

delningar

Söndagen den 15 april larmades polisen till lägenheten vid J H Dalsgatan i centrala Kristianstad. En man i 30-årsåldern som tidigare blivit anmäld försvunnen hittades död, utsatt för grovt våld. Det ledde till en omfattande utredning, med dörrknackningar, spårsökning och vittnesförhör.

Den 24-åriga man som larmade polisen sitter sedan den dagen frihetsberövad misstänkt för mord. Han häktades på onsdagen. Samtidigt hade då en annan man, 28 år gammal också gripits av polisen misstänkt för samma mord. Polisen har inte velat gå in på vilken relation de har till varandra eller till offret.

I dag (onsdag) begär åklagaren om att förlänga åtalstiden för de båda misstänkta männen. Det att de kommer att sitta kvar i häktet i minst två veckor till. Det vill säga ifall männen går med på att vara fortsatt häktade eller ifall tingsrätten tar beslut enligt åklagarens begäran.

Nästa datum att väcka åtal blir därmed den 30 maj. Motiveringen till en förlängd åtalstid är att polisen behöver mer tid på sig för att slutföra förundersökningen.

Det kommer nu också uppgifter om att en tredje person är misstänkt för inblandning i mordet. Denne ska inte ha haft något med gärningen att göra, men misstänks för att ha skyddat en brottsling.

Den personen är inte häktad och enligt åklagaren rör det sig om ett mindre grovt brott.

Relaterade artiklar