Laddar

Nyförvärvets hyllning: ”Det vibrerade i hela hallen”

KIK bjöd på en rejäl överraskning under sin ispremiär. Förre SSK-kaptenen Johan Skinnars är klar för klubben – och hyllar fansen direkt. "KIK har en väldig fördel med sina fans", säger han.

delningar

Johan Skinnars fick lämna Södertälje i våras. Sedan dess har han gått klubblös, men under söndagen presenterades han som KIK-spelare under ispremiären. Han berättar om beslutet att välja Hockeyettan på nytt.

– Jag ringde och kollade med Mats om det fanns något intresse, och det gjorde det. Har sett vilket intresse det finns i Kristianstad. De har något spännande på gång, säger Johan Skinnars.

Fanns det andra intressen? – Ja, det gjorde det. Men det var inget som jag var jättesugen på. Jag vill vinna matcher och åstadkomma något med min karriär. Det är viktigare än pengar för mig.

För Skinnars är målet med den stundande säsong glasklart.

– Vi ska hota om en plats i allsvenskan. De var en seger från att gå upp förra säsongen. Det finns ingen anledning att förändra den målbilden, säger han.

Vad kommer du att bidra med, tror du? – Förberedelser, ta hand om kroppen och vikten av att prestera på träningar och matcher. Är det någon spelare som sladdar efter ska vi hjälpa honom. Jag vill spela hockey och prestera

Du har mött KIK vid ett flertal tillfällen tidigare. Vad är din uppfattning? – Jag har mött de fem gånger på två säsonger. Det har varit tajta matcher, och jag är imponerad av energin och kraften.

Men Johan Skinnars är inte bara imponerad av laget, utan även av KIK:s fans.

– Det var otroligt mycket folk redan i går. I kvalserien var det ett enormt tryck. Det skakade och vibrerade i hela hallen. KIK har en väldig fördel med sina fans och det ska vi dra nytta av, säger han och skickar ut en efterlysning med ett skratt:

– Jag hoppas och tror att jag ska hitta något jobb under förmiddagarna. Nu ska jag försöka utreda det, men är det någon som har ett bra jobb till en go och glad dalmas tas det tacksamt emot.

 

 

Johan Skinnars Ålder: 28. Längd: 182 centimeter. Vikt: 82 kilo. Tidigare klubbar: Säters IF, Leksands IF, Nyköping, Mariestad, Fairbank Ice Dogs, Kenai River Brown Bears, Stjernen, Dijon, Angers och Södertälje. Aktuell: Ny forward i Kristianstad IK.

Relaterade artiklar