Laddar

Nyförvärvet om tuffa tiden: ”Den jobbigaste tiden var…”

Han värvades som Joel Perssons efterträdare – men har ännu inte gjort någon match. Nu är Jonas Halvarsson på gång.

delningar

Ny i laget från Borlänge och tilltänkt efterträdare till förra årets succéback Joel Persson är Jonas Halvarsson. Men dalmasen har ännu inte kommit till spel på grund av en korsbandsskada han ådrog sig i förra säsongens sista match.

– Det var i förra årets playoff-match mot Kallinge/Ronneby i sista match som jag fick en knätackling och brakade in i sargen. Mitt främre korsband gick av och jag opererade mig i somras och har rehabat sedan dess, säger Jonas Halvarsson.

Nu har Halvarsson gått på is sedan ett par veckor – och debuten i KIK-tröjan närmar sig med stormsteg.

– Jag har varit på is ett bra tag nu och kört mycket själv. Det är nu de senaste veckorna som jag kört med laget utan närkontakt. Om ett tag kommer jag köra med laget ”på riktigt”, säger han.

När tror du att du kan köra fullt ut? – Ja… Om några veckor kanske.

När hoppas du kunna spela en match? – Jag hoppas kunna spela några matcher innan jul i alla fall. Det är det jag siktar på.

Och den 24-årige dalmasen erkänner att det är en speciellt situation som han är mitt uppe i.

– Det är klart att det är speciellt. Men jag har varit inställt på det sedan i somras – det kom inte som en chock att jag inte kunde köra på isen i augusti. Jag är här nere varje dag och kör med grabbarna, säger Halvarsson och fortsätter:

– Den jobbigaste tiden var när man inte var på is med laget.

Det måste finnas ett stort sug. – Ja! Det är klart man blir sugen. Frustration… det är klart man vill lira. Men som det är nu är det bara att gilla läget. Det som känns bra är att jag har gjort framsteg och inte fått några bakslag, än så länge. Jag är i bra fysisk form.

Har du någonsin varit i bättre form? – Nej, det tror jag inte. Det känns jävligt bra och jag har kunnat träna på riktigt bra. I somras var det mycket rehab med knät innan jag kunde komma igång med konditionen, men nu kör jag allting.

Under förra säsongen noterades Halvarsson för totalt 25 poäng i Borlängetröjan. Men han är ödmjuk inför den tuffa uppgiften som står framför honom framöver.

– Jag ska försöka bidra både offensivt och defensivt. Först och främst komma in i det och ta en plats i laget. Jag vill vara med i alla spelmoment.

Men du är en powerplayback egentligen? – Ja, jag har ju spelat powerplay i de klubbar jag har varit i. Men det är upp till tränarna hur de vill spela.

Du har följt laget från sidan av. Är det någon skillnad på spelt i söder mot i väster där du spelat tidigare? – Ja. Den här ettan är ett snäpp bättre. Serien är jämnare. Här gäller det verkligen att man är på tå – annars förlorar man matcher mot ett lag som håller till i mitten.

 

 

 

Jonas Halvarsson Ålder: 24. Bor: Kristianstad. Familj: Sambo. Moderklubb: Malungs IF. Tidigare klubbar: Mora IK J20, Tierps HK, Hudiksvalls HC och Borlänge HF. Aktuell: Nyförvärv för KIK som ännu inte spelat någon match.

Relaterade artiklar