Laddar

Nyförvärvet kan göra debut i jakten på allettan: ”Bra blick”

KIK kan säkra en plats i allettan – då kan nyförvärvet få göra debut.

delningar

Kristianstads IK kan under onsdagskvällen säkra en plats i allettan – men då krävs seger mot Kallinge/Ronneby – samtidigt som Tranås tappar poäng i sin match. Frågar man Mats Lusth hur han känner för det kommer svara blixtsnabbt.

– Det hade varit jävligt skönt att få det klart… Men vi ska ha lite resultat med oss också. Samtidigt är det fem poäng upp till oss och vi har allt i egna händer, säger KIK-tränaren Mats Lusth och fortsätter:

– Matcherna mot Kallinge brukar alltid vara välspelade och roliga. De bjuder alltid upp och har gjort det bra. Jag tror inte vi kommer möta något ”säckförsvar”. Det kommer vara två lag som verkligen vill något och det är alltid roligare.

En som den senaste tiden närmat sig en debut i KIK-tröjan är backen Jonas Halvarsson – som ännu inte gjort något match den här säsongen. Men mot Kallinge/Ronneby kan det vara dags. Det hoppas åtminstone Lusth på.

– Det beror lite på vilka besked jag får. Han har sett bra ut på träningarna, men man kan inte dra för höga växlar av det. På träningar kan man komma fel utan att det händer något. Jonas behöver ha matchtempo så fort som möjligt, säger Lusth.

Vad är det för speltyp du får in? – Det är en rightare med bra blick för spel. Han är bra med pucken, en powerplay-back kan man säga. Samtidigt har han storlek och är kraftfull i sitt spel. Han är ganska komplett på lite olika områden.

Hockeyettan Kristianstads IK–Kallinge/Ronneby IF 19.00, Kristianstads Ishall Läget i laget: Roger Ohlsson dras fortfarande med sviter efter en hjärnskakning. Acke Ringström har varit sjuk och är ett osäkert kort, precis som Jonas Halvarsson. Joel Gistedt vaktar kassen.

 

Relaterade artiklar