Laddar

Nya uppgifter om skelettet på Ivö

Det har kommit nya uppgifter om skelettet som hittades på Ivön. Nu vet man hur gammalt det är.

delningar

Skelettet på Ivö utanför Kristianstad fortsätter att gäcka polisen. Det hittades av svampplockare i början av juli. Det vill säga för fyra månader sedan. Ännu vet man inte vem kroppsdelarna tillhör. Nu har man dock löst en pusselbit, som fört utredningen ett steg närmare en lösning.

En undersökning har genomfört enligt Kol 14-metoden. Den visar att skelettdelarna tillhör en vuxen man som föddes för cirka 70 år sedan. Det är oklart när han dog.

– Vi har fått fram en trolig ålder på mannen, han är född under första hälften av 1950-talet, säger kommissarie Anders Svenson, chef för grova brott vid polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

Ännu vet man dock inte vem mannen är. Polisen har tagit hjälp av Nationellt forensiskt centrum för att kolla mot deras register efter försvunna personer. Ännu är där ingen träff. Man har också begärt in uppgifter från personer som försvunnit på besök i Sverige från andra sidan Östersjön.

Tidigt i utredningen gick polisen igenom en lista med namn på 20 personer som försvunnit från 1990-talet och framåt. Där blev det ingen match. Nu söker man mycket bredare. På platsen där mannen dog ska det även ha hittats rester av jeans och ett bälte.

24kristianstad.se har sökt utredaren Anders Svensson.

Relaterade artiklar