Laddar

Nya E22 öppnar ett halvår tidigare

Omläggningen av E22 kommer vara klar ett halvår tidigare än tänkt.

delningar

I en del av att rusta upp E22 har vägen dragits om vid Linderöd. Istället för att gå genom samhället kommer motorvägen gå söder om Linderöd. Den nya motorvägen planerades stå färdig sommaren 2018, men man ligger i dag ett drygt halvår före tidsplanen.

– Vi kommer att öppna för trafiken redan i december 2017. Det är roligt att ge både de skånska trafikanterna och Linderödsborna en julklapp, säger Anders Stjernström, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Vilken dag den nya motorvägen kommer invigas är dock för tidigt att säga redan nu.

– Jag kan inte säga exakt vilken dag trafiken kommer att släppas på. Barnen i Linderöds skola ska hjälpa oss med sista pusselbiten också, säger Anders Stjernström.

Omläggningen av trafiken kommer enligt Trafikverket öka framkomligheten på E22 och förbättra boendesituationen i Linderöd. I dag menar Trafikverket att närmare 10 000 fordon kör genom Linderöd varje dag, men att bara en ”bråkdel” av trafiken blir kvar i fortsättningen.

Inne i Linderöd ska busshållplatsen – vilken Skåneexpressen även i fortsättningen kommer trafikera – förbättras och Europavägen bli till en tätortsgata. Detta arbete kommer utföras och färdigställas våren 2018.

Relaterade artiklar