Laddar

Nya dykningar i sökandet efter Lelle Hildebrand

Dykarna fortsätter söka i stenbrottet. - Foto: Arkiv

Polisen gör en ny insats i sökande efter den försvunna turnéledaren.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sökandet efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand kommer att fortsätta under tisdagen och onsdagen 20-21 november. Nya dykningar görs då i Jedenryds stenbrott, några mil norr om Kristianstad.

Sjöpolisens dykenhet från Stockholm kommer att stå för insatsen. De har tidigare dykt i Ivösjön utanför Vånga efter kvarlevorna. Senast i mitten av oktober gjorde de också dykningar i Jedenryd, mellan Värestorp och Immeln. Det är där sökningen nu återupptas. Stenbrottet är 35 meter djupt.

Utredningen leds av polisens Kalla fall-grupp och de kommer vara på plats tillsammans med personal från lokalområdespolisen i Kristianstad. Polisen har inte velat gå in på varför Jedenryd är intressant, men Bo Lundqvist i Kalla fall-gruppen, har tidigare kommenterat möjligheterna att hitta kvarlevorna efter 19 år.

– Jag är ingen expert på rättsmedicin, men vad jag förstår så beror det på det på omständigheterna ifall man hittar ben eller om en kropp är i bättre skick. Även om det inte finns så mycket kvar, så kan det finnas material kvar som kan hjälpa utredningen.

Lelle Hildebrand försvann från klubben Kartago i Sölvesborg den 25 januari år 1999. Sedan dess är det ingen som sett honom. Han var turnéledare för Hammerfall.

Relaterade artiklar