Ny utbildning och jätteinvestering säkrar Scans framtid

Foto: HKScan/Pressbild HK Scan Kristianstad. - Foto: Pressbild

Tillsammans med Astar och Arbetsförmedlingen startar HK Scan en helt ny utbildning. Samtidigt har företaget gjort stora investeringar i fabriken.

delningar

Nu på måndag startar den nya utbildningen inom styckning och slakt i Kristianstad. Det är ett samarbete mellan HK Scan, Astar och Arbetsförmedlingen.

Totalt 29 av 80 sökande har valts ut till en två veckors testperiod och kommer nu lära sig hur arbetet går till på ett slakteri. Chanserna att få jobb efter utbildningen är stora. Det ingår både teori och praktik.

- De börjar utbildningen i februari och går fram till sommaren. Sedan arbetar de hos HKScan under sommaren och hösten som livsmedelsarbetare. I januari 2020 påbörjas utbildningen till styckare och slaktare. Sedan är de färdiga och kan börja arbeta, säger Mari Lax, enhetschef vid Astar..

Från Scans sida är de nöjda både med utbildningen och samarbetet. Företaget har sedan tidigare ett nära och bra samarbete med Arbetsförmedlingen, främst inför sommarrekryteringen, och nu kliver Astar in och hjälper till med själva utbildningen.

- Genom samarbetet kan vi matcha rätt kandidater och utforma utbildningen så vi kan anställa duktig personal med bra och bred kompetens. Det finns få utbildningar till slaktare och styckare i nuläget vilket gör detta samarbetet än viktigare, säger Mats Jönsson, HR Generalist på HK Scan.

Samtidigt har nu HK Scan avslutat en stor och flerårig ombyggnad av sin anläggning, som tog sin start redan år 2010. Företaget har gjort stora investeringar för förbättrad djuromsorg och livsmedelssäkerhet. I januari så följde satsningar på att förbättra slaktprocessen, bland annat med utbyte av maskiner.

– HKScans investering i anläggningen i Kristianstad innebär en effektivare produktion, en förbättrad arbetsmiljö och en förbättrad livsmedelssäkerhet.

– Investeringen ger också stora energibesparingar med bland annat en halvering av gasolförbrukningen och minskad vattenförbrukning med 85 000 kubikmeter årligen, säger Tomas Stefenson, produktions och logistikdirektör på HKScan Sverige. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar