Laddar

Ny tjänst på kommunens parkeringar

Snart kan du betala med mobiltelefonen på kommunens parkeringar. De har nyligen köpt upp två tjänster.

delningar

Om bara någon vecka kan du slippa att betala med bankkort och mynt på kommunens parkeringar. Kristianstads kommun nämligen köpt upp två nya system som gör det möjligt att betala med mobiltelefonen. Det är något som Lokaltidningen var först att berätta om. Det enda du behöver göra är att ladda ner en app.

– Det har funnits en efterfrågan från våra parkörer. Man behöver inte leta upp parkeringsautomaten utan kan betala direkt genom mobilen. Mynt och kort finns fortfarande kvar som alternativ, det kommer vi inte att ta bort. Men nu blir det fler valmöjligheter, säger Ulrica Åkesson, enhetschef på specialistenheten till 24kristianstad.se.

Det ena systemet som handlats upp är genom företaget Parkster. De finns i dag på ett hundratal orter i landet. Genom att använda deras tjänst kan man få slippa otrevliga parkeringsböter.

– Vi ser gärna att det ska vara enkelt att lösa parkeringsbiljett. Och vet också att många tycker att det är en tråkig avgift att betala. Men genom appen betalar man bara exakt för den tid man står parkerad och behöver inte i förväg bestämma hur långa man ska stanna i centrum, säger Nicola Dolovski på  Parkster till Lokaltidningen.

Det andra företaget som det gjorts en upphandling med är Cale. De har en app med namnet ”Way to park”, där man också kan betala och förlänga sin parkeringstid via mobiltelefonen. Ännu är det inte bestämt exakt vilket datum tjänsten införs, men det kommer att ske mycket snart.

– Allt det tekniska är på plats. Det vi väntar på nu är informationsskyltarna. Vi hoppas på att kunna sätta upp den ganska snart, beroende på väderlek, säger Ulrica Åkesson.

Relaterade artiklar