Ny tidtabell – med ändringar för tåg och buss i Skåne

Foto: Johannes Erlandsson / Mostphotos - Foto: Mostphotos

På söndag införs en ny tidtabell för Skånetrafiken. Här är de förändringar som sker.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 9 december är det tidtabellsskifte för tågen och bussarna som körs på uppdrag av Skånetrafiken. Det vill säga Öresundståg, Pågatåg, regionbussar och stadsbussar. Det blir nya satsningar på hållplatser och extrainsatta tåg. Samtidigt justeras priserna på biljetter.

I Kristianstad blir det en mindre förändring för busstrafiken. Det är linje 1 (Kristianstad-Malmö) och linje 3 (Kristianstad-Simrishamn) som körs en rakare och snabbare väg. Bussen kommer att sluta köra slingor in i bostadsområden där det är ett lågt resande.

Satsningen på extrabussar kommer också att bli permanent. I augusti investerade Skånetrafiken drygt tio miljoner kronor i fler bussar på ett antal linjer på de mest kapacitetskrävande sträckorna för en testperiod. Nu är det beslutat att de ska finnas kvar.

– Satsningen på de extrainsatta bussarna har fallit ut över förväntan. Fler tar bussen och fler är nöjda med sin bussresa och då är det lika självklart som glädjande att behålla förstärkningen, säger Magnus Wikforss. affärsområdeschef buss.

I Malmö kommer en ny pågatågslinje att införas med stopp på Persborg, Rosengård och Östervärn. Det blir halvtimmestrafik mellan klockan 06:00-22:00. Ett av pågatågen som kör sträckan, fortsätter sin tur mot Kristianstad.

Samtidigt på söndag sker en justering av biljettpriserna. Att köpa 30-dagarsbiljett ska nu kosta 1 199 kronor, vilket är 26 kronor billigare.

Jojo Period mellan Malmö-Köpenhamn höjs dock med 195 kronor med hänvisning till valutajusteringar. Sommarkortet kommer nästa år att kosta 699 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar