Laddar

Ny storsatsning i Åhus – flera företag i samarbete

Sedan tidigare är det klart att ett stort hotell och lägenheter ska byggas vid stranden i Åhus, något som nyligen blev godkänt. GBJ Bygg väljer nu också att storsatsa på samma plats med nya lägenhetshotell i samarbete med Kantarellens ägare.

delningar

Byggnadsnämnden i Kristianstad har nyligen gett bygglov för det nya hotellet intill stranden i Åhus. Den 74 rum och 4 700 kvadratmeter stora byggnaden är tänkt att uppföras på platsen för badhotellet, det vill säga nära stranden. I den ska det finnas en modern konferensavdelning, en relaxavdelning på takvåningen, en säsongsöppen skybar samt en stor restaurang.

I samband med nybyggnationen kommer det gamla hotellet Åhus Seaside att rivas. Planen är att låta det stå kvar och hålla öppet fram till dess att den nya anläggningen är färdigställd. Dessutom ska 10 stycken hotellanknutna andelslägenheter byggas, alla med stora balkonger och havsutsikt.

– För att utveckla hotellet för framtiden måste vi ha nya byggnader och faciliteter. De gamla är för slitna. Då vill vi göra något nytt och fräsch för att möta behovet, har Staffan Andersson tidigare sagt till 24kristianstad.se.

Bara ett stenkast därifrån ska det också byggas ett nytt lägenhetshotell alldeles intill stranden. Bygglovshandlingar har nu lämnats in till kommunen, något som Kristianstadsbladet först har skrivit om. Kalle och Ninni Berg ska i samarbete med fastighetsbolaget GBJ Bygg står bakom projektet. Det innebär också att ett flertal byggnader snart kommer att rivas.

– Vi tror att detta kommer lyfta hela området. Just nu är det ganska slitet så detta blir stor uppfräschning. Vi skapar en attraktiv produkt som kommer att ligga i ett unikt läge. Det blir en helhetssatsning, säger Johan Sahlén, GBJ Bostadsutveckling AB.

Totalt är det 40 lägenheter som ska byggas i tre våningar och med utsikt mot havet. Idén är att valet av material ska smälta samman med det nya hotellet, som blir granne till lägenhetshusen. Om cirka ett år väntas byggstarten ske.

– Nästa sommar kommer man inte riktigt att känna igen området som det ser ut i dag. Det är mycket planering och projektering som ska göras, men planen är att allt ska stå klart år 2019, säger Johan Sahlén.

Vad innebär ett lägenhetshotell? – Det är nästa som ett vanligt hotell, men där privatpersoner ska kunna köpa en lägenhet och hyra ut genom hotellets reception. Liknande koncept finns på Båstad Riviera där vi hämtat inspiration, säger Johan Sahlén.

Relaterade artiklar