Laddar

Ny sökinsats efter försvunna 23-åringen

På tisdagen drog Missing People igång ytterligare en sökinsats efter försvunna 23-åringen Lina. De söker nu till fots, med drönare och med terränggående fordon.

delningar

Exakt klockan 15.00 samlades de cirka 60 personerna som deltog i tisdagens sökinsats under ledning av Missing People. Utanför Ica Kvantum har de satt upp sin stab vid en gammal husvagn.

Här blev de frivilliga deltagarna uppdelade i grupper och skickades ut till bestämda områden att söka av. Målet är att hitta 23-åriga Lina som anmäldes försvunnen på torsdagen den 6 juli. Detta är den fjärde dagen som de genomför skallgångar.

– Vi söker med drönare, till fots och med ATV (fyrhjuling). Det har framkommit information om att hon är i Kristianstad med omnejd. Det är många som ställer upp frivilligt med att söka. Vi gör detta för de anhöriga, för att de inte ska känna en oro att personen inte ska bli hittad. Vi ger inte upp förrän vi hittar henne, säger Robert Folkstrand, operativ chef på Missing People.

 

Missing People letar efter försvunna Lina. Ett 60-tal personer deltog i tisdagens skallgång.

 

Exakt vilket område som organisationen söker i vill de inte gå ut med offentligt. De har en nära kontakt både med polis och anhöriga där de delar information internt. Denna gång åkte grupperna iväg med bil från ICA Kvantum till de områden som söktes av under eftermiddagen.

– Beroende på sökområde så bestämmer patrulledaren vilken sökmetod man använder sig av. Det beror mycket på hur segmentet ser ut. Vi är väldigt tacksamma för alla som kommer, utan allmänheten hade vi inte kunnat genomföra det vi gör, säger Robert Folkstrand.

En av de frivilliga är Erling Paulsson från Osby. Detta är första gången han medverkar i en skallgång efter försvunna Lina.

– Jag har varit med och letat upp en försvunnen person i Osby tidigare och tyckte att det var intressant. När jag såg att man behövde fler frivilliga till en skallgång i närheten så ville jag hjälpa till att söka efter flickan, säger han.

 

23-åriga Lina är försvunnen. Missing People har gett 24kristianstad tillstånd att använda bilden.

 

23-åriga Lina beskrivs vara 157 centimeter lång, väger cirka 50 kilo och har kortklippt blont hår. Hon var vid försvinnandet klädd i ljusblå slitna jeans, t-shirt med vitt mönster.

Relaterade artiklar