Laddar

Ny KIK-förlust – nu vill Lusth att de ledande spelarna kliver fram

Förlust mot Södertälje i Scaniarinken. Nu sitter inte KIK i förarsätet längre. "Vi måste vinna resten av matcherna nu", säger Mats Lusth.

delningar

Kristianstads IK föll på bortais mot Södertälje SK på lördagseftermiddagen – vilket betyder att de inte längre sitter i förarsätet. Det gör i stället just Södertälje som nu är två poäng före KIK i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Enligt Mats Lusth fanns det en enkel förklaring till förlusten.

– Vi gjorde inte mål på våra chanser. I dag var det så enkelt. Vi måste sätta våra chanser, vi har fyra frilägen och gjorde inte ett enda mål på dem, konstaterar en besviken Mats Lusth.

Kunde ni gjort något annorlunda? – Det är att skjuta pucken förbi målvakten i så fall.

Ni får en ödesdiger utvisning med drygt tre minuter kvar… – Nej, vi hade ju frilägena innan. Det håller inte. Vi måste göra mål.

En som hade flera chanser var Thom Flodkvist som inte hade en av sina bättre dagar mot moderklubben i Scaniarinken. 26-åringen radade upp chanser men gick bet på samtliga tillfällen. Nu vill Lusth se att de ledande kedjorna kliver fram de tre matcher som återstår.

– Spelare som Herman Hansson, Malte Sjögren och Sebastian Magnusson går bara ut och kör, det är dem som driver laget just nu. De som ska vara våra ledande kedjor måste vinna sina matcher i matchen sådana här matcher. Det var likadant förra matchen, säger Lusth.

Och det gör de inte? – Nej.

Du har varit med i kvalserier förr. Nu sitter ni inte i förarsätet längre? – Nej, nu sitter vi i mittensätet. Vi måste vinna resten av matcherna nu. Det är ganska enkel matematik nu.

Visby/Roma borta på tisdag. Kommer du göra några förändringar i laget? – Förmodligen, någonting måste vi göra för att få igång det lite mer. Seger är det enda som räknas för oss där.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan Södertälje SK–Kristianstads IK 3–1 (1–1, 1–0, 1–0) Målen: 09.02: 1–0 Marcus Bohman, (Adam Hansen, Lucas Carlsson), 17.06 1–1 Joel Persson, (Thom Flodkvist), 37.39 2–1 Robin Nilsson, (Victor Andersson, Anton Holm), 55.51 3–1 Henrik Nyberg, (Jonas Westerling). Skottstatistik: 24–19. Utvisningar: SSK: 2×2. KIK: 4×2. Domare: Daniel Eriksson. Publik: 3 088, Scaniarinken.

Relaterade artiklar