Ny facebookgrupp ger stöd för stulna valparna

En Facebookgrupp har skapats för att få fler att engagera sig i Golden Retriver-fallet. De aktuella hundarna är inte de på bilden. - Foto: Mostphotos

Genom en ny faebookgrupp samlas tips i fallet om de försvunna valparna. "Jag vill att flera ska sprida det", säger en av administratörerna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På torsdagen startades facebookgruppen "Hjälp oss få hem valparna" efter det brutala rånet på en kennel i Önnestad utanför Kristianstad. En kvinna blev utsatt för misshandel och rån under onsdagsmorgonen av två maskerade män. De stal samtidigt sex av hennes sju veckor gamla Golden Retrivervalpar.

Händelsen har väckt stort intresse, inte minst i sociala medier. Nu skapas ett ännu större engagemang efter att en av Hässleholms djurälskare har tagit intiativ till en ny grupp på Facebook.

– Jag läste om det i Norra Skåne efter tips från en bekant. Eftersom att jag arbetar med bortsprungna hundar kände jag att jag ville hjälpa till. Jag frågade hundägaren och hon vad glad för hjälp att hitta valparna, säger Maria Mroue Martin, 30 år, initiativtagare till gruppen.

Vad är syftet med facebookgruppen?

– Vi vill att fler ska sprida det här både i Sverige och i utlandet, att fler ska ha ögonen öppna på exempelvis annonser om hundar. Det kommer samtidigt in många tips och idéer. Många är glada över att gruppen har startats. Den sprids tack vare att många vänner har delat, säger Maria Mroue Martin.

Vad tycker du själv om det som skett i Önnestad?

– Man kan knappt förstå att det är sant, att ge sig på en person och slå henne så brutalt. Det är skrämmande övervåld.

Ännu har polisen inte någon misstänkt i ärendet, men en förundersökning om grovt rån är pågående. Enligt Kristianstadsbladet har polisen fått tips både om en bil och om flera hundannonser. Samtliga tips har dock kunnat avfärdas.

Rånarna misstänks ha kört bil från kenneln under onsdagsmorgonen den 9 januari, inte särskilt långt från väg 21. Polisen är intresserade om uppgifter rörande det fordonet. Den som har tips kan lämna de till polisen på nummer 114 14.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar