Laddar

Ny demonstration mot Kristianstadsmodellen

Den 6 maj planeras en ny demonstration mot Kristianstadsmodellen. Anledningen är den kritik som väckts med bland annat underbemanning och kortsiktiga scheman.

delningar

I oktober förra året samlades cirka 300 demonstranter, som tågade genom centrum med plakat för att visa sitt missnöje med Kristianstadsmodellen ”Rätten till heltid”. Sedan dess har kritiken vuxit bland en stor del av personalen. Flera vittnar om hur de är för få personal och att systemet inte fungerar. En kritisk punkt har varit schemaläggningen på bara fyra veckor, som innebär att de anställda inte kan planera sin vardag längre än så.

Nu kommer det att hållas en ny demonstration den 6 maj med samling vid Stora torg i centrala Kristianstad. Arrangörerna hoppas på en stor uppslutning när de ska tåga genom staden. De ska nu söka tillstånd hos polisen för sin manifestation.

– Vi känner att tiden är inne och att vi behöver deras (chefernas/politikernas) fulla uppmärksamhet igen. Vid förra demonstrationen hade Kristianstadsmodellen inte införts ännu. Vi vill ha allmänhetens förståelse och få ett stöd. Detta handlar inte bara om personalen, utan även anhöriga och närstående, säger Elin Egevad. – Vi är inte emot rätten att få jobba heltid utan hur modellen införs, fortsätter hon.

Så här står det i sociala medier om den planerade demonstrationen: ” Fantastisk uppslutning sist men är övertygad om att vi kan slå det denna gången! Så kör på nu med plakat, banderoller å slagord. Tipsammans är vi starka!”.

Relaterade artiklar