Laddar

Nu ställer de in tågtrafiken

I helgen kommer tågen att ställas in. Här är allt du behöver veta.

delningar

Natten till lördagen kommer alla tåg att ställas in mellan Hässleholm C och Lund C. Anledningen är att Trafikverket åter drar igång sitt projekt med att byta kontaktledningar längs sträckan. Det är att jobb som kommer att pågå under tio helger per år, fram till nästa år.

Sträckan är hårt trafikerad av både godståg och persontåg, särskilt den mellan Höör och Lund, som är Sveriges mest trafikerade avsnitt på järnvägen. Därför krävs det en upprustning som gör att kapaciteten ökar och att sårbarheten minskar. Det innebär att det i framtiden ska bli färre störningar i tågtrafiken.

Inte förrän under natten till måndag kommer tågtrafiken att sättas igång igen längs sträckan. Det innebär att de som vill resa, får åka med ersättningsbuss. Skånetrafiken sätter både in bussar som åker direkt ner till Lund och bussar som stannar på alla mellanstationer.

Tågen i Kristianstad kommer också att påverkas under helgen. På grund av begränsad kapacitet kommer vissa av pågatågen, som kör under morgonen och kvällen, att ställas in. Där går det inga ersättningsbussar, utan man hänvisar till de andra avgångarna.

Relaterade artiklar