Laddar

Nu släpps biljetterna till rockfesten

Det har blivit dags för det första biljettsläppet till Kristianstad Rockfest 2018.

delningar

På tisdagen släpps de första biljetterna till Kristianstad Rockfest 2018. Framöver kommer endagsfestivalen varje år att släppa så kallade ”Xmas Tickets” i november.

– De flesta har ju vad de kallar Early Bird-biljetter. Då ville vi köra ett biljetterbjudande till julen. Det är en begränsad upplaga av billigare biljetter, säger Christian Axén, festivalgeneral för Kristianstad Rockfest.

Biljetterna kostar 295 kronor för icke-medlemmar och är en del i den prishöjning Kristianstad Rockfest infört till nästa år. Då kostade de ordinarie förköpsbiljetterna just 295 kronor men de kommer nästa år vara hundra kronor dyrare.

– Vi har valt att höja priset lite då vi vill bli lite större och lite bättre, därmed inte sagt att vi kommer höja varje år. Men vi har planer för framtiden att lägga till en dag. Då kräver det lite mer pengar.

– Sen är det rätt skönt om folket köper redan nu, så att vi vet ungefär var vi kommer landa i besökare. Desto tidigare folk köper biljetter, desto tidigare kan vi boka en större akt. Vi tänker så att om vi släpper nu kanske vi har lite större kapital om nån månad här, och kan boka nåt lite större, förklarar Christian Axén.

Totalt rör det sig om 600 biljetter som släpps under tisdagen. En siffra som dock kan komma att höjas vid en stor efterfrågan.

– Går det riktigt bra kan vi kanske släppa ett par till. Det är inte skrivet i sten. Utan om det går fortare än beräknat får vi tänka om och släppa nån till kanske.

”Xmas Tickets” finns tillgängliga att köpa till och med 22 december. Dagen därpå höjs biljettpriserna till 395 kronor och för den som väljer att köpa biljett efter den 13 juli är kostnaden 495 kronor.

Kristianstad Rockfest arrangeras 14 juli 2018.