Laddar

Nu öppnar det nya kaféet

Tidigare under våren blev det klart att Duvanders kommer ta över kaféet, minigolfbanan och kiosken vid Åhus strand. På fredag slår de upp portarna inför säsongen och redan nu finns det storslagna framtidsplaner.

delningar

Sommaren har redan börjat även om vädret just nu inte är det mest solvänliga. Det innebär att massor av folk kommer att dras till stranden i Åhus. Inte minst i samband med beachhandbollen då tiotusentals personer kommer att befinna sig på evenemangstranden.

Nu blir det därför premiär för det strandkafé som Duvanders har tagit över. På fredag öppnar de sin servering, men redan nu har de haft ett fåtal smygöppningar med ett bra resultat.

– Vi har riktat in oss på ett gammalt och beprövat recept som heter Östermans räklåda. Det går ut på att man köper räkor i lösvikt och till det har man bland annat ett bröd. På dagarna ska vi erbjuda grillmackor, sallader, fika och vi har fullständiga rättigheter, säger Jens Duvander.

Kaféet har 75 sittplatser inomhus och nästan lika många utomhus. Personal från konditoriet i centrum samt flera nyanställa ska sköta köket och serveringen. Ägarna räknar med att det kommer dit många besökare och att kunna skapa en beachclubkänsla i kaféet.

– Vi har fått mycket positivt feedback, särskilt på räkkonceptet. Det här enkla och goda är något som folk saknat i Åhus. Det är opretentiöst och man sitter med en träplanka och pillar på lite räkor. Vi kommer också att ha musik med ett husband (Söderbotten) som spelar irländsk folkmusik vid tre tillfällen i sommar, säger Jens Duvander.

Planen är att ha öppet augusti ut. Kaféet är inte vinterbonat och det blir därför kallt när hösten drar in. Det finns dock förhoppningar om en verksamhet i sommaren som inte är lika säsongsberoende.

– Det snackas mycket om bygglovet nu (för lägenhetshotellen). Om det nya hotellet och de nya lägenheterna står på plats, så har jag stora förhoppningar om att kunna driva en restaurang året runt, säger Jens Duvander.

Förutom strandkaféet driver Duvanders också den intilliggande kiosken och minigolfbanan. De verksamheterna har redan öppnat.

Relaterade artiklar