Laddar

Nu kommer kändiseliten till Kristianstad: ”Det största eventet för oss”

I morgon kommer Vintergalan till Kristianstad. Kändiseliten kommer då att ställa sig på scen i arenan.

delningar

Efter att ha arrangerat julkonserter i arenan under ett flertal år, var det förra året premiär för den stora Vintergalan. Nu är det populära arrangemanget tillbaka, då Sveriges artistelit samlas för att bjuda på en späckad show. Bakom det hela står Blixten & Co tillsammans med Lifeline.

Efter premiären den 17 november i Luleå kommer totalt tio städer att få besök av showen. Kristianstads arena är en av platserna. I morgon klockan 19.45 mjukstartar det när magikerna Brynolf & Ljung uppträder. Personalen i arenan har förberett sig under flera månader.

– Det har varit en lång planering för allt. Nu drar vi fram ström och bygger upp scenen. Det ska dukas upp på alla bord och för buffén. Vi har totalt 2 500 matgäster (och 600 på läktaren) så det blir ett stort julbord. Det blir mycket köttbullar och Janssons frestelse, säger Henrik Fröberg på Kristianstads Arena.

 

Vintergalan år 2017. Foto: Morgan Norman.

Artisterna som kommer till Kristianstad är Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Mariette. Därmed kan det förväntas att gästerna bjuds på allt från rock till disco, pop och ballader. De beskriver det som ”årets största julshow”, något som Arenabolaget kan skriva under på.

– Detta är det allra största eventet för oss. Cirka 3 200 biljetter har vi sålt, det är vi nöjda med. Det finns ett fåtal kvar, säger Henrik Fröberg.

Relaterade artiklar