Nu kommer Änglaljus till Kristianstad

John Kluge är producent för Änglaljus. - Foto: Arkiv

Traditionen återvänder till Kristianstad. Nu är julen här med Änglaljus.

delningar

Julföreställning Änglaljus firar sitt 25-årsjubileum under 2018 och nu ger de sig ut på turné. Den 28 november kommer den stämningsfulla konserten att arrangeras på Kulturkvarteret i Kristianstad. Kända artister backas upp av en gospelkör.

– Vi bjuder på en julotta fast på vaken tid. Det är inga stora konserter, utan vi vill vara nära publiken. Det ska vara varmt och folkkärt. Det är en tradition där vi sprider värme och är som en start på julen, säger John Kluge, kritikerrosad tenor och arrangören bakom Änglaljus.

Besökarna kommer att välkomnas med fladdrande marschaller och pepparkakor. En av artisterna på scen detta år är Py Bäckman, sångerska och låtskrivare med en lång karriär. Hon står bland annat bakom succélåtar som "Stad i ljus" och "Gabriellas sång".

– Py Bäckman är en av våra största låtskrivare och fångar verkligen den svenska folksjälen, säger John Kluge.

Sonja Aldén kommer att medverka under konserten, känd bland annat från Melodifestivalen. Hennes sånger har sjungits på både bröllop och begravningar, där "För att du finns" är en av de många som tagit sig in på Svensktoppen.

Till Änglaljus kommer även John Kluge och flygelpianisten Carina E Nilsson. Det hela backas upp av Österlen Gospel under ledning av Gunilla Hylén.

Förra året sålde se 16 konserterna slut. Många gör det som en tradition att återvända för att uppleva musiken och stämningen.

– Vi är tacksamma över att det har blivit så populärt, säger John Kluge.

För att sprida extra glädje och hopp har det under hösten även startats en stiftelse som stödjer barn och ungdomar inom konst, musik och litteratur. Kluge Insamlingsstiftelse vänder sig till killar och tjejer 15-25 år och dit kan man skänka pengar under turnén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar