Laddar

Nu kan du följa KIK:s pengainsamling i realtid

KIK:s hemmaarena. - Foto: Arkiv

Via KIK:s hemsida går det nu att följa hur mycket pengar klubben samlat in. De behöver cirka 1,3 miljoner kronor för att undvika en konkurs.

delningar

På tisdagen kom beskedet om att Skatteverket ville försätta föreningen Kristianstad IK i konkurs. Skulderna både till Skatteverket och till Kronofogden uppgår till cirka 1,3 miljoner kronor och måste nu betalas in. Inom några veckor väntas en förhandling i tingsrätten.

Efter det beskedet har många supportar och företag engagerat sig. Privatpersoner har skickat in pengar via swish samtidigt som sponsorer har förbundit sig att betala. Sedan onsdagen är det möjligt att följa hur många kronor som samlats in via klubbens hemsida.

I skrivande stund har cirka 750 000 kronor säkrats. KIK skriver på facebook att de kommande tiden har fler inbokade möten med företag, där de hoppas få sponsring.

Även om skatteskulderna betalas krävs det dock mer pengar för att klubben ska få behålla sin elitlicens i Hockeyettan. Det egna kapitalet måste uppgå till minst 200 000 kronor. Enligt den senaste årsredovisningen från i somras var kapitalet 1,4 miljoner kronor minus.

Ökade lönekostnader med fler personal samt en satsning på hockeygymnasium var två faktorer till att ekonomin gått back. Samtidigt var sponsorintäkterna lägre än vad KIK hade räknat med och det påverkade att laget inte nådde kvalserien. Risken är att klubben får spela i en lägre division ifall ekonomin inte förbättras.

– Kristianstad har det här året på sig att återställa det egna kapitalet. Klarar de av det så kan de bli föremål för att få fortsatt elitlicens, annars har man inte möjlighet för ytterligare ett kontrollår. Enligt reglementet är det då frågan om nedflyttning, säger licensnämndens ordförande Petter Hetta, till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar