Laddar

Nu finns Kristianstadspolisen på Facebook

Nu kan du följa Kristianstadspolisen på Facebook. I dag drog de igång sidan.

delningar

I dag lanserade Polismyndigheten i Kristianstad sin Facebooksida. De tar därmed efter grannområdena i bland annat Östra Göinge, Bromölla och Hässleholm där polisen sedan tidigare haft egna sidor i sociala medier. Under eftermiddagen hade de redan nått över 500 följare.

– På Facebook vill vi tipsa och informera om hur vi tillsammans till exempel kan förebygga brott, men vi vill också ge allmänheten en inblick i vårt arbete och i vår vardag. Vi vill också öka polisens tillgänglighet för dem som bor här genom att finnas där medborgarna finns, säger Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad.

Vad kan det blir för inlägg ni gör via Facebook? – Det kan vara allt från att informera om dubbdäck till att berätta om vad polisen gör i verksamheten. Det finns också ett brottsförebyggande syfte att vi kan få tips tillbaka och att på det sättet både klara upp fler brott och minska brottsligheten, säger Anders Olofsson.

Med sidan kan de snabbt nå många medborgare och samtidigt skapa en dialog med invånarna i Kristianstad. Däremot går det inte att kontakta polisen via sidan för för larm, anmälningar eller tips. För akuta situationer ska man ringa 112. Är det anmälningar eller tips så ringer man 114 14 eller skickar mejl till polisen.

Både poliser och civilanställda kommer att skriva på Facebooksidan. En av de första inläggen handlar om det mobila poliskontoret som besöker byarna runtom Kristianstad. Där står Önnestad och Arkelstorp näst på tur.

– Det finns en stor konkret verksamhetsnytta, polisen har mycket att vinna på att finnas på Facebook. Vi kan få in tips och snabbt nå ut med information. Och allt bidrar till vårt grunduppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Anders Olofsson.

Är det viktigt för er att ha kontakt med medborgarna via olika plattformar? – Det är oerhört viktigt. Hela styrfilosofin för den nya organisationen är att vi bygger underifrån och då är en del att ha en dialog med medborgarna. Det kan vara så att vi inte alltid kan svara upp till deras förväntan och då kan vi via olika forum förklara varför. Facebook är en av platserna där vi kan nå ut med informationen till allmänheten,

Relaterade artiklar