Laddar

Nu drar Jamboree17 igång

Lördag 5 augusti markerar starten för Jamboree17. Mer än 10 000 scouter kommer till Rinkaby, på lägret som varar i en vecka.

delningar

Det blir över 11 000 deltagare från mer än 400 scoutkårerJamboree17, som tar plats på Rinkabyfältet. Siffror som de ansvariga tidigare uttalat sig att man är väldigt nöjda med.

– När vi nu stängt anmälan för deltagare ligger vi på drygt 11 000, vilket vi är mycket nöjda med. Av dessa är 1 400 deltagare som för första gången får prova på scouting, sa Anna-Karin Hennig, projektledare för Jamboree17, i april.

Arbetet med att bygga upp en mindre stad på Rinkabyfältet har pågått i några månader och minst sagt tagit tid.

– Vi är ett gäng på fem personer som varit här sen midsommar. Sen har det ökat hela tiden och då vi förra helgen var 40 personer arbetade. Denna helgen förväntas det komma 200 personer och hjälpa till, berättade projektledaren Viktor Lundqvist i förra veckan.

Lägret blir det första där man använder sig av sociala medier som kommunikationsnav och mobiloperatören 3 har även stärkt upp mobilnätet inför lägret. Klart är att förhoppningarna inför lägret är stora.

– Jag hoppas att det kommer vara en fantastisk upplevelse för alla. Det är en häftig känsla när tiotusentals alla scouter samlas. Det kommer bli en bra vecka för alla där de kommer träffa nya kompisar samt uppleva nya äventyr, berättade Viktor Lundqvist i förra veckan.

Jamboree17 pågår 5-12 augusti.