Laddar

Nu drar butiken igång insamling till välgörenhet: ”Tacksamma för alla som bidrar”:

Kristianstadsbutiken drar nu igång en insamling för välgörande ändamål.

delningar

Den 26 oktober (I dag) anordnar Ica Maxi i Kristianstad, Rasmusdagen, uppkallad efter en medarbetares son som tragiskt gick bort i hjärt- och lungcancer. Han var då endast 20 år gammal.

En procent av butikens överskott kommer att skänkas till välgörande ändamål. Sedan tidigare har pengar till samma pott samlats in, genom en auktion av säsongens första humrar.

– Vi har anordnat den här dagen i flera år, där vi skänker en del av överskottet till någon organisation. I år har vi valt hjärt- och lungfonden. Det kommer även att finnas vissa varor, där en större del av överskottet skänks till dem. Våra kunder är generösa och vi är tacksamma för alla bidrag som kommer in, säger Ica-handlaren Fredrik Rosengren.

Rasmusdagen är bara en av flera saker som Ica-butiken engagerat sig under de senaste åren. Tidigare har de samlat in en halv miljon kronor till en minnesfond. De har också samlat över 2 000 skolbarn i Kristianstad Arena, där tv-kända Tobias Karlsson föreläste om utanförskap.

– Vi är en del av Kristianstad och vill visa det genom sponsring och välgörenhet, säger Fredrik Rosengren.

Ett stort antal personer har gett positiva kommentarer om Rasmusdagen på Ica-butikens Facebooksida. Hjärt- och lungfonden har också skrivit där med följande ord:

”Vilket fantastiskt engagemang alla visar. Vi är otroligt tacksamma för den fina gåvan ni alla bidrar till. Tillsammans räddar vi liv och ger fler mer tid att leva”

Relaterade artiklar