Nilla Fischers diamantboll krossades: "Gick i rätt många bitar"

Nilla Fischer då Diamantbollen var hel. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Fotbollspelaren från Kristianstad tog emot diamantbollen och hyllades på galan. Nu har priset gått i kras.

delningar

Den välkända fotbollspelaren från Kristianstad, Nilla Fisher, belönades med Diamantbollen under Fotbollsgalan den 12 november. Efter att ha börjat karriären i Verum och Vittsjö, spelade hon åren 2000-2003 i Kristianstad/Wä DFF. Det är åren därefter hon hyllats för.

Motiveringen var: ”Under året har hon fortsatt utveckla sitt spel, som redan tidigare var på högsta internationella nivå. Hon har också varit en nyckelspelare på vägen till VM och som lagkapten ledde hon sitt klubblag till mästartitel, cupseger och final i Champions League.”

Tio dagar senare gick det exklusiva glaskonstverket i kras hemma hos mamma Åsa. Diamantbollen hade skickats ner till Skåne och välte på soffbordet.

– Hon undrade om hon fick packa upp paketet och det fick hon såklart. Det tog fem minuter från att den var uppackad till att den gick sönder, säger Nilla Fischer till Sydsvenskan.

Svenska fotbollförbundet och Fotbollsförbundet kommer nu att se till att Nill Fisher för ett nytt pris. Mamma Åsa tyckte själv att det var förargligt, men tror nog att hon kan skratta om det om något år.

– Det var plast om det och papper. Jag öppnade den och det var en jättefin, vad jag trodde var en vas. Jag ställde de på bordet och då åkte den rätt ner i marmorbordet. Hon ska få en ny som tur är, säger mamman Åsa till P4 Kristianstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar