Laddar

Näsby tog viktig trea: ”Svår match”

Näsby IF kunde under fredagskvällen ta en efterlängtad trea. Vankiva IF besegrades nämligen med 1-0 hemma på Grönevi. ”En svår match”, säger försvararen Ylber Ejupi efteråt.

delningar

Det var två lag med flera avbräck som möttes på Grönevi under fredagskvällen. Hemmalaget Näsby IF saknade stjärntrion Krenar Ejupi, Niklas Nordgren och Sanjin Tufek medan gästande Vankiva IF var i avsaknad av en mängd spelare – däribland viktiga trion Mathias Lindgren, Anton Pramberg och August Olsson.

Till slut var det dock Näsby IF som kunde knipa en viktig seger och studsa tillbaka efter poängtappen i de två senaste matcherna.

– En svår match faktiskt. Vi saknar några spelare, fast vi gör det bra i alla lagdelar och kämpar till sista minuten. Och då kommer målet med. Så vi gör en bra laginsats och kämpar på bra, säger vänsterbacken Ylber Ejupi efter 1-0-segern.

Efter en första halvlek med få klara målchanser tände matchen till ordentligt under de sista tio minuterna. När uret tickat upp på 81 minuter nickade nämligen Urim Ahmeti in 1-0 på ett inlägg från Qendrim Sylejmani.

Då vaknade även bortalaget – som var en man mer på plan sedan Abdullah Ahmad fått syna det röda kortet – till. Slutminuterna blev sedan skälvande, med ett Vankiva som på kort tid missade tre jättelägen, och till slut kunde Näsby avgå med segern.

– Vi har inställningen från första minuten till sista minuten. Det gör att vi vinner matchen. Med en man mindre blir det svårt, men vi visar att vi har styrka, säger Ylber Ejupi.

Att segern var av yttersta betydelse för Näsby råder det ingen tvekan om, då laget nu hänger med i toppen och parkerar på femte plats efter sex matcher.

– Ja, vi har behövt den, i och med att vi har förlorat och spelat oavgjort i de sista. Det var viktigt att vinna nu för att hänga med i toppen. Det är det vi siktar på.

Den här säsongen siktar Näsby IF nämligen, som nykomlingar, att vara med i toppen ända in i slutet.

– Vi har ett lag som egentligen ska dominera femman. Vi har ett lag som inte alls skulle vara dåliga i fyran heller. Men det gäller att ha tålamod. Säsongen är lång och det är fler matcher, så det kommer.

Betygsättning av Näsby IF 1-0 Vankiva IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 2 Visst, det var ett böljande spel, men första halvlek bjöd på ett lätträknat antal målchanser och mängder av felpassningar. Tände egentligen inte till förrän de sista tio minuterna – vilket dock inte tar upp betyget till mer än godkänt.

Planen – 2 Den ihållande kylan har gjort sitt, och även om det gick att rulla boll på Grönevi var det gott om smågropar på gräsmattan. Såg dock bättre ut från läktarhåll än när man granskade det hela närmare.

Programbladet – 1 Ännu ett division 5-lag i avsaknad av programblad. Det hade helt enkelt inte hunnits med till fredagens match. Betyget blir då såklart underkänt.

Korven – 2 På plussidan ska det sägas att man kunde välja mellan tjock och smal korv samt att där fanns två sorters ketchup. Ett helt okej utbud med andra ord. Kycklingkorven undertecknad högg in på – en smal med senap – var dock långtifrån den godaste jag ätit. Den gick ner utan problem, men lite mer kärlek i grillningen och en bättre råvara hade inte skadat. Godkänt, men inte mer.

Matchens lirare – Fisnik Zeka, Näsby IF Näsbys innermittfält spred visserligen iväg lite väl många bollar, men imponerade ändå på undertecknad. Ett fint lugn och den sittande duon Fisnik Zeka och Tim Roskvist ägde stundtals mittfältet och drog igång anfall på anfall. Zeka, som vann mycket boll, drar det längsta strået den här gången.

Relaterade artiklar