Myndigheten ryter ifrån: "Nu räcker det"

Lena Erixon, generaldirektör på Trafikverket. Pressfoto: FMV, Mostphotos.

Generaldirektör Lena Erixon uttalar sig om en arbetsmiljö som blivit oacceptabel.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

"Nu räcker det! Hot, trakasserier och våld mot Trafikverkets medarbetare och entreprenörer måste stoppas", det skriver Trafikverket på sin hemsida.

Generaldirektör Lena Erixon uttalar sig om en arbetsmiljö som blivit oacceptabel.

Trafikverket har medarbetare som har blivit hotade, förolämpade och trakasserade ute på byggplatser och projekt. Säkerhetsutrustning har blivit saboterad, medarbetare har råkat ut för urkundsförfalskning och även hotats till livet, enligt myndigheten.

– Man kan ha olika uppfattningar om ett projekt, den dialogen hör till det demokratiska och politiska samtalet. Trafikverket fattar inte beslut om vilka projekt som ska byggas eller inte, vi genomför den inriktning politiken beslutat. Att hota, trakassera och bruka våld mot medarbetare inom våra projekt är inte acceptabelt, säger Lena Erixon.

Myndigheten uppmanar samtidigt allmänheten att fortsätta diskutera politiska beslut, utan att gå till angrepp mot Trafikverkets medarbetare.

– Nu har vi fått nog. Vi vill ha en diskussion om att det här måste få ett stopp. Fortsätt gärna diskussionen där ute, i demokratisk ordning. Men ge dig inte på vår personal, därför att vi försöker utföra vår uppgift, säger Lena Erixon i ett videoklipp på Trafikverkets hemsida.

Se generaldirektör Lena Erixon uttala sig i videon nedan:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar