Laddar

Mordmisstänkt 24-åring välkänd av polisen

Den mordmisstänkta 24-åringen häktades under onsdagen. Han är sedan lång tid tillbaka känd av polisen.

delningar

Utredningen om det misstänkta mordet på J H Dalsgatan i Kristianstad är nu inne på sin fjärde dag. Den 24-åriga mannen som misstänks för gärningen blev häktad tidigare under dagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han ska ha befunnit sig i lägenheten på söndagen då han slog larm om en skadad eller död 30-årig man.

– Det har kommit fram nya misstankar som stärker utredningen. Vi har gjort en del av brottsplatsundersökningen, men kommer nu att fortsätta. Fler spår ska samlas in och de ska analyseras. Inledningsvis behöver vi göra mycket samtidigt, säger chefsåklagare Annette Olsson.

Känner de båda männen varandra? – De båda har ingen relation, mer än ytligt vad vi känner till.

Har kroppen från den avlidna mannen undersökts? – Det görs i dag. Vi vet inte dödsorsaken förrän vi får resultatet.

Mannen som misstänks för mordet i centrala Kristianstad, har en lång historia av brott och domar bakom sig. Redan som 16-åring fick han sitt första straff efter att ha åtalats för våld mot tjänsteman. Samma år togs han fast av polisen efter en misshandel.

Efter den händelsen har det avkunnats ytterligare ett tio-tal domar. Det längsta straffet har varit tre månaders fängelse för rån och narkotikabrott. Senast för några veckor sedan dömdes han i Kristianstads tingsrätt till skyddstillsyn efter att ha misshandlat en person och hotat polismän.

Domen tar upp en händelse under förra året. 24-åringen trängde sig in i en bostad hos en man och gick till attack med metallröret till en dammsugare. Polisen larmades till platsen och när de skulle köra honom till stationen så hotade han att att döda deras familjer.

Tingsrätten konstaterade att gärningarna motsvarar ett straffvärde på fyra månaders fängelse, men att skyddstillsyn kan hålla honom borta från fortsatt brottslighet. Straffet ska ännu inte ha verkställts i söndags då ett mord begicks i Kristianstad. De tidigare gärningarna ska dock inte påverka den mordutredning som nu genomförs.

– Den här utredningen måste stå för sig själv. Det ska inte ha någon inverkan, säger chefsåklagare Annette Olsson.

24-åringen kommer nu att sitta frihetsberövad i minst två veckor, det vill säga fram till den 2 maj. Då kommer det att ske en omförhandling i tingsrätten med ett beslut att antingen omhäkta mannen eller försätta honom på fri fot. Han nekar till brott.

Relaterade artiklar