Morddomen dröjer – 29-åringen ska psykundersökas

Avspärrningen vid området där kvinnan avled. - Foto: Arkiv

Det kommer att ta flera veckor innan tingsrätten tar beslut om eventuell påföljd efter Åhusmordet. På tisdagen gav de beskedet att 29-åringen ska psykundersökas.

delningar

På måndagen avslutades rättegången för den 29-åriga man som åtalats misstänkt för mord på sin sambo i en stuga i Åhus. Enligt åklagaren skar eller högg han kvinnan med kniv ett stort antal gånger, vilket ledde till förblödning. Enligt försvarsadvokaten handlade det om självförsvar.

Det kommer att dröja flera veckor innan tingsrätten bestämmer en eventuell påföljd. På tisdagen tog tingsrätten nämligen beslutet att 29-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det skriver Kristianstadsbladet. Det läkarna ska ta reda på är ifall mannen led av en allvarligt psykisk störning under den tid då kvinnan blev bragd om livet.

Undersökningen kommer att ta cirka fyra veckor. Den kommer att ligga till grund ifall mannen ska dömas till fängelse eller inte. Enligt tingsrätten finns det övertygande bevisning i mordfallet.

Rättegången kommer att tas upp igen under vecka tre. Det innebär att en dom för 29-åringen kommer att avkunnas tidigast i slutet av januari.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar