Laddar

Mordbrännare döms till fängelse

En kvinna i 25-årsåldern har åtalats för grov mordbrand. Nu har domen fallit.

delningar

Det var den 27 juni som branden startade på behandlingshemmet i Hässleholm. En kvinna i 25-årsåldern hade inhalerat gas från sprayflaskor, när hon blev trött och lade sig för att sova. Tändaren lade hon i sin ficka på jackan tillsammans med en cigarettfimp.

Klockan 23.00 gick brandlarmet och räddningstjänsten körde till platsen. Någonting i jackfickan hade då tagit fyr och spridit sig till sängen. Hela byggnaden fick utrymmas medan släckningsarbetet pågick.

En teknisk utredning visade att branden hade startat i 25-åringens rum, som blev totalt utbränt. Branden uppges ha utgjort en fara för minst 13 andra personer. Det fanns också en risk att elden kunde sprida sig till intilliggande byggnader och orsaka en ännu större skada.

Nu har händelsen fått sitt rättsliga efterspel i Hässleholms tingsrätt, där kvinnan har åtalats för grov mordbrand. Ett flertal personer har vittnat om. Gång och gång upprepade kvinnan att det troligen är fimpen i hennes jacka som startat branden.

Tingsrätten dömer henne till två års fängelse. De kommer fram till att hon inte har någon allvarlig psykisk störning, utan kan avtjäna straffet på en anstalt.

Relaterade artiklar