Laddar

Moderaterna kräver svar efter MC-olycka

Säkerheten på vägen ifrågasätts av Moderaterna.

delningar

Den 6 juli inträffade en krock mellan en personbil och en motorcykelIndustrigatan, vilken medförde att föraren till motorcykeln fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

I en interpellation till Tekniska nämndens ordförande Sven Nilsson (C) frågar sig Moderaterna nu vad som har gjorts för att sänka hastigheten på Industrigatan och minska risken för att olyckor likt den 6 juli inträffar igen.

Hastighetsbegränsningen på Industrigatan ligger i dag på 40 kilometer. Moderaterna lyfter dock fram att det ofta anordnas streetrace på gatan och att även vanlig fordonstrafik håller hastigheter högt över det tillåtna.

”Hastigheten där kan på fordon, även på lastbilar, vara upp till 90km/h. De höga hastigheterna förekommer dygnet runt, årets alla dagar. Detta är ett stort bekymmer vilket redan borde ha åtgärdats”, skriver Lena Ohlsson (M), vice ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden, och Jesper Persson (M), vice ordförande i Tekniska nämnden.

I interpellationen önskar Moderaterna svar på sex olika säkerhetsfrågor – däribland vad kommunen gjort för att göra gatan mer säker och hur säkerheten för eleverna på de närliggande skolorna garanteras.

– Vi har naturligtvis läst det och jobbar på ett svar. Visst är det ett problem att det körs runt i streetrace. Men det är hastighetsbegränsat och det är polisens ansvar att begränsningarna hålls. Sen får vi se om vi eventuellt kan göra några åtgärder, säger Sven Nilsson (C) till 24Kristianstad och fortsätter:

– Det är inte helt lätt med mycket tungtrafik, så man kan inte sätta gupp och den biten. Vi håller på ta fram svar på ett antal frågor men vill inte föregripa det här och nu.

Relaterade artiklar