Modebutiken flyttar från centrum

Brothers upphör med sin butik vid Lilla torg vid årsskiftet. - Foto: Henrik Nordell

Modekedjan säljer ut och flyttar från centrala Kristianstad.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Klädbutiken Brothers kommer att lämna lilla torg, efter flera veckor av rea och utförsäljning. Det är är något som Kristianstadsbladet först har berättat om. Anledningen är den satsning de gjort med ny butik på C4 Shopping i Hammar.

– Vi stänger ner vid årsskiftet. Det görs till förmån för vår nya butik i C4 Shopping där vi ser ett större uppsamlingsområde, säger Oscar Arrsjö, marknadschef för Brothers, till Kristianstadbladet.

24kristianstad har varit i kontakt med bolaget, där de hänvisar till regionchefen. Hon är tillgänglig först under måndagen. Enligt modekedjan fanns det ett val att antingen göra en stor investering för att anpassa lokalerna i stadskärnan eller att satsa på C4. De valde då de sistnämnda.

Lokalen på C4 Shopping är 257 kvadratmeter stor och öppnades den 20 september. Det är en av cirka 70 Brothersbutiker som finns i hela Sverige och Finland.

– Anledningen till att vi etablerar en butik i C4 och väljer att satsa på Kristianstad är att det är är ort med en stark historik som handelsstad. Den har en bra demografi och är med sitt geografiska läge som större stad i nordöstra Skåne en mycket intressant marknad för Brothers med stor potential, har Johanna Rylin på Brothers and sisters Sverige AB tidigare sagt till 24kristianstad.se.

Förutom satsningen på C4 har modekedjans handel online ökat kraftigt. Under fjärde kvartalet gick försäljningen upp med totalt 118 procent. Det kan jämföras med den handeln i de fysiska butikerna som enbart ökade en procent. Andelen handel i webb-butikerna är dock fortfarande en liten del av omsättningen (5 procent).

– Ökningen är ett resultat av en stark laginsats av ett kompetent, hungrigt och hjärtligt team. Våra kunder förtjänar det bästa och vi är väldigt glada att i ännu större utsträckning kunna förse dem med det bemötande de förtjänar, oavsett om vi möts i någon av våra 70 butiker eller på nätet, säger Oscar Arrsjö i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar