Laddar

Mittfältsveteranen fastnade för Vanneberga

Andreas Stjernfeldt har ännu inte firat sin 28:e födelsedag. Trots det är han inne på sin elfte säsong i Vanneberga IF. ”Jag har bara fastnat för allting som har med klubben att göra”, säger mittfältsveteranen.

delningar

Vanneberga IF förlorade under torsdagen seriefinalen mot Yngsjö IF. För en del spelare var det första förlusten i seriesammanhang, sedan flytten till Vanneberga, då klubben var obesegrade fram till gårdagen. En som däremot varit med desto längre och hunnit uppleva både upp- och nedgångar med föreningen är Andreas Stjernfeldt, 27, som är den som varit i klubben längst.

– Inte i själva sexan-laget. Det är ju nån, som Johan Palmehag, som är född i byn. Men han har spelat på rätt många ställen. Så i följd är det jag som varit här längst nu. Det är en rutinerad kille, säger Andreas Stjernfeldt.

För att hitta Andreas Stjernfeldts gamla övergångspapper får vi backa bandet till skarven mellan 2006 och 2007, då mittfältaren tror att han nu gör sin elfte säsong i klubben. Att Vanneberga överhuvudtaget fick in Stjernfeldt från första början kan de tacka en bror och en gammal lärare för.

– Jag spelade i KFF då. Sen spelade min bror här ute, så jag hängde med på en träning. Min gamla lärare i Rinkaby, Jens Larsson, var tränare då med. Så jag kände han, så det blev att jag stannade här och sen har jag varit här sen dess.

 

Andreas Stjernfeldt hyllar bland annat planen i Vanneberga. Foto: Robert Rosén.

Vad är då anledningen till att Andreas Stjernfeldt blivit Vanneberga trogen år efter år? När Rinkaby-sonen ska förklara det hela lyfter han fram flera skäl.

– Jag vet inte.. Jag har bara fastnat för allting som har med klubben att göra. Alltså alla människor, allting runtomkring, föreningen, planen och klubbstugorna. De tar verkligen hand om sitt egna, säger Andreas och fortsätter kort därpå:

– Sen tar de hand om sina spelare. De har badtunna, jacuzzi och försöker göra det så kul som möjligt. Så att så många som möjligt vill spela här. Sen i år med, när vi har ett division 7 och ett division 6-lag, bara det gör ju det mycket roligare. Så det är underbart. Det är fantastiskt här.

Just mattan passar han även på att hylla lite extra.

– Det är den bästa planen jag någonsin spelat på.

 

I mötet med Yngsjö kom årets första förlust. Foto: Robert Rosén.

Under sina år i Vanneberga IF har Andreas Stjernfeldt hunnit uppleva såväl höga toppar som djupa dalar. Kval till division 4 har varvats med nedre halvan av division 6. 2017 års version har dock inlett serien starkt, och efter elva omgångar parkerar man på andraplats i division 6 östra. Årets upplaga står sig även starkt i ett historiskt perspektiv, enligt Andreas Stjernfeldt.

– Jag tycker vi står oss riktigt bra faktiskt. Vi hade ju nått år där när vi spelade riktigt bra – med gamla legender som Andy Stjernkvist och alla dem. Då gick det ju bra men jag tycker att nu har vi en generationsväxling. Vi har många nya, unga intressanta spelare. Så jag tycker det är helt fantastiskt. Jag tycker faktiskt det är bättre nu.

Hur bra är ni då? Sett till serien? – Etta eller tvåa. Tycker jag. Det är ju minst kval.

Det blir avancemang då alltså? – Ja, det blir det.

Namn: Andreas Stjernfeldt Ålder: 27, fyller 28 senare i år. Bor: Rinkaby Familj: Sambo Gör: Jobbar på hjälpmedelscentrum som montör. Klubbar i karriären: Rinkaby GoIF (moderklubb), Viby IF, Kristianstads FF och Vanneberga IF. Kuriosa: Har två gånger (2010 och 2014) mottagit Sten Jönssons Hederspris, som delat ut till årets spelare i Vanneberga IF.

Relaterade artiklar