Laddar

Mittback i succélaget – nu är han anfallstjärna i hembyn

Efter återkomsten hem till Linderöd har Oskar Fondell verkligen hittat rätt. Den 25-årige anfallaren har efter bara ett fåtal matcher snabbt blivit en nyckelspelare i Linderöds IF. Detta efter en vår i succélaget Yngsjö på en helt annan position.

delningar

Oskar Fondell har tillbringat de senaste säsongerna i Yngsjö IF. Där blev det under årets säsong succé. Detta då man vunnit 13 av 14 matcher under våren i division 6 östra. I 10 av matcherna höll de även nollan. En bidragande orsak till detta är Linderöd-sonen som agerade mittback under sejouren i Yngsjö. Kontraster mot torsdagskvällens match då han visade fina offensiva kvalitéer.

– Där var jag mittback, men nu har jag blivit anfallare här i Linderöd. Dock är jag central mittfältare från början. Kanterna håller jag mig däremot ifrån då jag inte är så snabb, berättar han skrattandes.

Men brist på snabbhet var inget publiken på idrottsplatsen kunde tänka på. Inte minst när han punkterade matchen under gårdagen mot Marieholm med sitt 3-0 mål. Detta då han fick en fin boll i djupled som målvakten nästan kunde plocka – men precis innan hann Fondell få en tå på bollen och chippa den in i bortre hörnet. Utöver det svarade han för två assist. Ett facit som de flesta anfallare hade varit nöjda med. Dock kan vi sätta klyschan ”mycket vill ha mer” på när han beskriver sin egen insats.

– Det var tunga ben efter uppehållet. Någonstans får jag vara nöjd efter ett mål och två assist. Dock fanns det stora ytor som jag inte riktigt utnyttjade.

Direkt efter ett klubbyte tar det lite tid för de flesta att komma in i spelsättet och anpassa sig till hur medspelarna löper och tänker, men för Fondell har det inte varit något problem. Däremot finns en hel del skillnader mellan lagen.

– Jag känner i princip alla i laget sen innan, så det har inte varit några problem alls. Men i Yngsjö var vi mer spelförande. Nu försöker vi ligga mer rätt och utnyttja motståndarnas misstag, då kommer våra styrkor som lag fram.

Anledningen till övergången grunder sig i hur hans arbetssituation ser ut. När han fick ett nytt jobb i Malmö blev det mycket smidigare på alla plan att gå tillbaka till hembyn.

– Nu kommer jag jobba som lokförare i Malmö. Ett jobb som tar en del tid då jag bland annat kommer jobba helger och missa en del träningar samt matcher.

Nu väntar en höst som kommer handla om att hjälpa Linderöds IF att klara kontraktet. Med tre poäng ner till kvalplats finns det inte utrymme för att underprestera som man gjorde stundtals under våren. Det som talar för dem är att 5 av de 8 resterande matcherna spelas på hemmaplan. Med ett hemmafacit där de vunnit de 4 senaste matcherna på Linderöds IP, i kombination med att Oskar Fondell fortsätter leda laget där fram, talar mycket för att det även kommer spelas division 6-fotboll i byn under 2018.