Misstänkt föremål förverkat – polisen utreder mordförsök

Foto: Mostphotos/Emmoth

Ett område i Hässleholm spärrades av under stor del av lördagen efter att ett misstänkt föremål hittats. Nationella bombskyddet kallades in och förverkade föremålet. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

delningar

Klockan 10.35 meddelade polisen att man befinner sig på Verkstadsgatan i Hässleholm. Detta efter att ett okänt föremål upptäckts på marken intill en personbil utomhus som nu ska kontrolleras. Patrullen kan inte fastställa om föremålet är farligt eller inte, så platsen spärras av i väntan på bombskyddet.

Enligt uppgifter från polisen avser avspärrningen ett avstånd på cirka 100 meter runtikring föremålet.

Klockan 11.30 meddelade polisen att man fortfarande väntar på bombskyddet. En kvart senare kallades även räddningstjänst och ambulans till platsen.

Samtliga lägenheter i fastigheterna runt bilen kommer att utrymmas av polisen. Det meddelade polisen klockan 12.10. Enligt myndigheten är det oklart exakt hur många lägenheter och personer som berörs.

Vid 12.14 har bombskyddet anlänt till platsen enligt polisen.

Vid 13.00 meddelar polisen att samtliga lägenheter nu är utrymda eller informerade om att stanna inomhus och hålla sig borta från fönster.

Enligt polisen kommer bombskyddet strax inleda hantering av det misstänkta föremålet.

Vid 13.10 uppger polisen att föremålet på platsen förverkats av bombskyddet. Det efter att föremålet beskjutits med vattenskott. Själva föremålet detonerade inte.

Klockan 14.32 meddelar polisen att bombskyddet har undersökt föremålet med robot. Avspärrningen är fortfarande uppe.

Klockan 16.32 hävdes samtliga avspärrningar och en kvart senare kunde alla evakuerade personer återvända till sina hem. Polisen upprättar anmälan om försök till mord. Polisen meddelar via sin hemsida att man för närvarande inte kan kan några detaljer om ärendet och hänvisar till förundersökningsskäl.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar