Misstänkt för mordförsök släppt på fri fot

Arkivfoto: Michael Hoffman, Mostphotos

Mannen är fortfarande misstänkt för brott.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Strax innan midnatt på lördagen, natten mot söndag, slog Centralsjukhuset i Kristianstad larm om en patient som inkommit med skador som ha tytt på att han blivit utsatt för våld.

– Centralsjukhuset ringer in till polisen och berättar att man har fått in en med skador som visar på grovt våldsbrott, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd på söndagsmorgonen.

Polispatruller skickades till sjukhuset för att få mer information från den 40-årige mannen som ska ha blivit utsatt för ett mordförsök. Även vittnen ska ha sett händelsen.

I samband med brottet greps en man i 30-årsåldern som senare anhölls misstänkt för mordförsök. Under måndagseftermiddagen släpptes mannen fri, skriver Kristianstadsbladet.

– Det fanns inte skäl att hålla honom anhållen längre. Misstankarna kvarstår, men det kan komma att rubriceras om från försök till mord till grov misshandel eller vanlig misshandel. Det är inget som jag har fattat beslut om men det ligger i farans riktning, säger Jenny Lindell, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Kristianstad till tidningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar