Laddar

Misshandlade sambon – uttryckte dödshot

När han fick veta att flickvännen träffat en ny man misshandlade han henne.

delningar

En man i 30-årsåldern har av Hässleholms tingsrätt dömts för misshandel och olaga hot av sin dåvarande sambo.

Det var i slutet av december 2016 som kvinnan i förhållandet träffade en annan man bakom ryggen på pojkvännen. När pojkvännen fick nys om otrohetsaffären valde han att ta till våld mot den dåvarande flickvännen.

Han tog då ett kraftigt grepp om sambon och tryckte upp henne mot kylskåpet, i bostaden i Vinslöv. Någonting som ledde till att kvinnan utsattes för smärta och fick kraftiga blåmärken. Därefter talade mannen med sin svärmor i telefon och gjorde då flera uttalanden med innebörden att han skulle döda sin sambo.

Några dagar efter att mannen tryckt upp sambon mot kylskåpet misshandlade han henne igen. Den här gången genom att ta tag i hennes hår och tvinga hennes huvud bakåt, samtidigt som han hotade med att slå henne.

Utöver det kontaktade pojkvännen även mannen som sambon träffat. Via sociala medier uttryckte han hot om att skada mannen. Han gjorde sig även skyldig till skadegörelse, då han under hösten 2017 repade mannens fordon i samband med att denne flyttade ihop med hans före detta sambo.

Den åtalade mannen har i tingsrätten erkänt att han tagit grepp om kvinnans armar, vid det första misshandelsfallet, men att han inte haft för avsikt att skada henne. I övrigt har han nekat till samtliga gärningar.

Hässleholms tingsrätt finner dock de bägge målsägandes uppgifter trovärdiga. Deras detaljrika berättelser har varit utan motsägelser och haft bärande stödbevisning. Tingsrätten menar därmed att händelserna gått till på det vis som åklagaren påstått och mannen ska dömas för brotten.

Mannen i 30-årsåldern döms därmed för två fall av misshandel och två fall av olaga hot mot sambon samt ett fall av olaga hot och skadegörelse mot den nya mannen hon träffat. Påföljden har bestämts till skyddstillsyn förenat med att han ska genomgå ett behandlingsprogram.

Han ska även utbetala skadestånd på 15 000 kronor till sin före detta sambo och cirka 13 000 kronor till hennes nya pojkvän.

Relaterade artiklar