Laddar

”Mina ambitioner är högre än division 1”

Efter skytteligasegern blickar Tollarps IF-produkten uppåt i seriesystemet. ”Jag har ambitioner att spela högre upp än i division 1”, säger Robin Strömberg.

delningar

När Söderettan avslutades den gångna helgen var det ett lokalt namn som korades till skytteligasegrare. Istället för en Kristianstad FC-representant var det dock Ljungskile SK-anfallaren Robin Strömberg, 25, som vann skytteligan på sina 21 mål.

Tack vare två mål mot forna klubben Mjällby AIF i den sista omgången lyckades den Tollarps IF-fostrade anfallaren ta hem skytteligasegern ett mål före Husqvarnas Edin Hamidovic.

– Det är fantastiskt roligt såklart. Det är klart att det alltid är en bonus på slutet av säsongen. Jag har ju varit med i toppen hela tiden i stort sätt, så att få krydda det med att ta hem det i sista omgången. Det är klart det är roligt, säger Robin Strömberg.

Efter att i vintras ha lämnat Östers IF för Ljungskile hade Strömberg som målsättning att utöka poängskörden, då han den gångna säsongen stannade på fem mål.

– Nu har jag spelat mer forward i ett 4-4-2, jämfört med i Öster där jag var offensiv mittfältare. Det har lett till att jag kommit till fler avslut. Och sen fick jag göra mål tidigt på säsongen och fick självförtroende med det. Jag har vuxit och fått mycket ansvar. Sen har jag haft med självförtroendet hela säsongen. Då har målen trillat in.

Trots 21 mål framåt av Tollarpsprodukten nådde inte Ljungskile SK, som förra säsongen trillade ur Superettan, högre än en sjundeplats i Division 1 Södra.

– Det var ganska blandat. Lite berg och dalbana. Vi började ganska bra, även om vi inte spelade så bra trillade poängen in. Men vi fick en dipp i somras där varken poängen trillade in eller spelade speciellt bra.

– I samband med tränarbytet kom L-O Mattsson in med positivt tänk och gav oss mer frihet. Jag tycker vi vi vuxit och varit ett av de formstarkaste lagen i slutet på hösten. Då har vi spelat en bra fotboll, kommit till bra chanser och avslutat säsongen jäkligt bra. Men det har varit upp och ner.

Hur går dina tankar kring framtiden? – Jag har kontrakt med Ljungskile i ett år till men det är självklart, att med en så bra säsong i ryggen har jag ambitioner att spela högre upp än i division 1. Vi får se lite vad som händer. Nu har ju säsongerna precis tagit slut och jag har väl inte hunnit fundera så jättemycket kring vad som händer, säger Strömberg och fortsätter:

– Jag har velat avsluta säsongen på ett bra sätt och får ta det utifrån det. Tycker jag gjort en riktigt bra säsong för egen del, så vi får se vad det finns för intresse. Men det är klart vinner du skytteligan, oavsett i vilken serie, så finns det intresse högre upp i seriesystemet. Är det så att det kommer intresse från en klubb får jag ta det utefter det, Men som sagt säsongen har precis tagit slut och jag har inte hunnit fundera. Men mina ambitioner är högre än division 1.

Har det varit något intresse än? – Nja, inget konkret så. Utan min agent får sköta det där. Vi ska ha ett möte här nu efter säsongen. Sen får vi se vad som händer. I nuläget vet jag inte så mycket.

Skytteligan i Division 1 Södra 2017: 1. Robin Strömberg, Ljungskile SK, 21 mål 2. Edin Hamidovic, Husqvarna FF, 20 mål 3. Sadat Karim, Landskrona BoIS, 19 mål 4. Karl Lindqvist, FK Karlskrona, 14 mål 5. Andréas Grahm, Kristianstad FC; Christopher Christensen, Oskarshamns AIK; Jesper Jonasson Westermark, Utsiktens BK och Peiman Eliassi, Oskarshamns AIK, 13 mål

Relaterade artiklar