Miljongård till salu – nu kan du bli bonde över en natt

En gård värd 15 miljoner kronor är till salu utanför Kristianstad. Nu kan du köpa och bli bonde över en natt.

delningar

Kristianstads dyraste fastighet till salu just nu på Hemnet är gården Ilnestorp utanför Tollarp, söder om Kristianstad. Med ett utgångspris på 15 miljoner kronor ingår bland annat 100 hektar åkermark, betesmark och skogsmark. Den nuvarande ägaren har nu beslutat sig för att någon annan ska få ta över.

– Det är en mjölkgård i full produktion. En väldigt välskött gård i bra skick där man får mycket för pengarna. Den nuvarande ägaren har drivit gården sedan slutet av 1980-talet och har gjort det bra. Nu är det dags för en yngre lantbrukare att ta över. Det är en väl fungerande mjölkgård som är lönsam, säger Felix Lindström, fastighetsmäklare på LRF Konsult, det företag som ansvarar för försäljningen.

Ett flertal ekonomibyggnader ingår i priset. Där finns bland annat ett 2 000 kvadratmeter stort stall med 139 liggbås, ett äldre kostall med plats för över 100 kreatur och och en maskinhall. Tre ensilagetorn finns också på gården, liksom ett 240 kvadratmeter stort bostadshus.

Hur har intresset för gården sett ut? – Vi jobbar främst med kända spekulanter. Det är personer som har en mjölkverksamhet som kan vara för liten eller ha undermåliga stall, som vill utveckla. Vi tror att antalet intressenter kommer bli fler, men det krävs också att de har möjlighet att finansiera.

– Det är tufft att låna till en mjölkverksamhet. Man behöver inte bara pengar till fastigheten. Man behöver även köpa in djur och maskiner för ett antal miljoner kronor, säger Felix Lindström.

Hur ser du på möjlighet att hitta en köpare? – Jag har goda förhoppningar om att få gården såld. Det innebär att det kommer en ny lantbrukare till Tollarp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar