Laddar

Miljoner kronor tillbaka till ABK:s hyresgäster

Totalt 2,8 miljoner kronor går detta år tillbaka till hyresgäster hos AB Kristianstadsbyggen.

delningar

Det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadsbyggen, med cirka 9 000 bostäder inom Kristianstads kommun, fortsätter nu att premiera sina trogna hyresgäster.

Sedan år 1961 har de gett alla jubilerande hyresgäster en gratis månadshyra när de har bott 10, 20, 30, 40, 50 eller till och med 60 år i samma lägenhet.

I år blir det totalt 2,8 miljoner kronor i gratis hyra som hyresgästerna får dela på. Under de senaste 20 åren har ABK betalat tillbaka över 28 miljoner kronor till 6 000 hyresgäster. Samtliga har dessutom bjudits in till en middag på  restaurang Metropol på Näsby.

– Vi jobbar hela tiden med det personliga boendet och att våra hyresgäster ska ha ett tryggt och trivsamt boende. Att vi i år har bjudit in 345 hyresgäster till vår jubileumsfest visar på ett stort förtroende för oss och att våra hyresgäster trivs. Finare komplimang än så kan man knappast få, säger ABK:s kommunikatör Helena Lundahl.

Fastighetsbolaget har en omsättning på 780 miljoner kronor och har över 180 tillsvidareanställda. Resultatet enligt den senaste årsredovisningen (2016) landade på 28,5 miljoner kronor efter finansiella poster.

Relaterade artiklar