Laddar

Migrationsverket i Kristianstad tar strid mot 23-årig asylsökande

Migrationsverket i Kristianstad har beslutat att utvisa en 23-årig man. Händelsen har nu lett till en rättsprocess.

delningar

Den 23-åriga mannen, skriven på en adress i norra delen av Sverige, har hamnat i en rättsprocess med Migrationsverket i Kristianstad. På myndigheten tog de ett beslut i juni månad att mannen skulle utvisas från landet. Därmed blev han också utan rätt till bistånd för mat och boende.

Upprepade gånger har Migrationsverket påpekat konsekvenserna av att inte lämna landet, men det har mannen inte gjort. Anledningen är att han vill ha en förnyad asylprocess.

Han fick nämligen rådet av vänner att uppge att han kommer från ett specifikt land, när han egentligen kommer från ett helt annat land. Nu har mannen lämnat in ett pass med sin verkliga identitet.

Migrationsverkets utvisningsbeslut togs först upp i förvaltningsrätten, där de gav mannen rätt till bistånd. Mannen skulle ha rätt att få pengar både till mat tak tak över huvudet. Nu hade han ingenstans att bo.

Ärendet har sin sin tur överklagats vidare till Kammarrätten. De beslutar i sin tur att frågan om bistånd ska prövas på nytt. Frågan om själva utvisningen är däremot oklar. Mannen har begärt att stoppa den tillfälligt, men något beslut har inte kommit.

Relaterade artiklar