Laddar

”Micke” Nilsson målskytt – när Ovesholm vann

Mikael Nilsson fick en lyckosam comeback i Ovesholms IF. Laget vann nämligen med 4-0 och klubbens store son kunde även skriva in sig i målprotokollet. ”Jag är halvnöjd”, säger ex-landslagsmannen om sin insats.

delningar

Det var en fotbollsfest på Slottsvallen i Ovesholm under fredagskvällen. I hemmamötet mot Vankiva IF i den nordöstra femman gjorde nämligen den före detta landslagsmannen Mikael ”Micke” Nilsson, 39, sin comeback.

– När jag gick ut tänkte jag att ”jag vet inte om jag mer stjälpte dem än hjälpte dem”. Det blev för mycket stillastående. Men det är som det är. Annars var det okej tycker jag. Skulle gjort något mål till. Hade en eller två bra chanser till, det var väl det. Men det är väl lite att man är för trött när man kommer i läge, så får man inte avsluten på plats. Så nåt mål mer så hade jag varit nöjd. Nu är jag halvnöjd, summerar ”Micke” Nilsson efter slutsignal.

Efter en jämn första halvlek, där Ovesholm hade något mer målchanser och ”Micke” Nilsson själv brände ett jätteläge, steg lagen in i omklädningsrummet med ett 0-0-resultat. I den andra halvleken kom dock Ovesholms IF att göra inte mindre än fyra mål. Vem som öppnade målskyttet? ”Micke” Nilsson.

 

”Micke” Nilsson gjorde matchens första mål. Foto: Robert Rosén.

 

I den 48:e matchminuten serverade nämligen André Bengtsson anfallskollegan ”Micke” Nilsson, som enkelt kunde trycka in 1-0 i Vankiva-målvakten Jasim Cejvanovics högra hörn.

– Det var ett bra mål. Jag hade nån chans i första där jag skulle satt den med. André gör ju det bra. Han lägger över den så jag kan ta den på en touch bara. Ganska nära mål. Jag skulle väl göra mål där kan jag tycka, så det var skönt att jag fick göra det också.

”Micke” Nilsson hade därefter ytterligare fina chanser att öka på hemmalagets ledning, innan han byttes ut i den 66:e matchminuten.

– Jag är glad att jag klarade mig levande genom det, skrattar han och fortsätter:

– Nej, det var okej. Men man märker att man är för dåligt tränad. Det var fan bra kvalité. De är duktiga, Vankiva också. Många duktiga spelare. Det går betydligt snabbare än vad man tror. Så det var tufft, men kul.

 

Ovesholm vann till slut med 4-0. Foto: Robert Rosén.

Avsaknaden av den landslagsmeriterade Ovesholmsprodukten påverkade dock inte laget. I den 75:e matchminuten kunde nämligen den nyss inbytte Max Dahlqvist göra 2-0. På tilläggstid – efter att ”Micke” Nilsson hoppat in som vänsterback och Ovesholm även fått en man utvisad – kunde sedan Max Dahlqvist återigen skriva in sig i målprotokollet, varefter Torbjörn Jönsson avslutade målfesten med sitt 4-0-mål.

Segern innebär att Ovesholms IF hakar på i kampen om en kvalplats till fyran, då man nu är två poäng bakom Bjärnums GoIF på tredjeplatsen. Värt att notera är dock att att Bjärnum har en match mindre spelad.

Betygsättning av Ovesholms IF 4-0 Vankiva IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Siffrorna speglar definitivt inte matchbilden, då det var en jämn tillställning. Hyfsat gott om målchanser, framförallt för hemmalaget, och tajt spel. Misstagen var dock, som så ofta på denna nivå, många och påtagliga.

Planen – 5 Kan det ha varit mattan på Slottsvallen som fick hem ”Micke” Nilsson? Det är bara för vaktmästaren att slå sig för bröstet. Ruggigt fin, välklippt och jämn. Kliver Ovesholms IF upp i fyran behöver de knappast skämmas för sin hemmaplan i alla fall.

Programbladet – 4 Hög, hög division 5-kvalité. Enkelt men snyggt och informativt. Lite kort historia och mycket fakta. Samtliga säsongens matcher finns med och även snyggt inför matchen med laguppställningar, domare, snack med tränaren och tabelläge med samtliga omgångens matcher. Snubblande nära en femma.

Korven – 3 En mäktig och mättande korv, vilket såklart är ett plus. Når dock inte upp i några höjder, då den legat kvar lite väl länge på grillen med segt skinn som en naturlig följd. Utbudet av tillbehör var helt okej, med en senap och en ketchup samt rostad lök och dressing som en följd av hamburgerförsäljningen.

Matchens lirare – Mikael Nilsson, Ovesholms IF Han själv må inte ha varit nöjd med insatsen och visst, han tog inte flest löpmeter och borde nog gjort åtminstone ett mål till. Men i en match där få spelare stack ut och många istället stod för individuella misstag, mängder av felpassningar eller tekniska missöden var ”Micke” en trygghet. Konditionen må inte finnas där, men bollbehandlingen finns kvar. Spräckte dessutom målnollan, vilket såklart är ett stort plus i sammanhanget.

Relaterade artiklar