Meteorologen: Då kommer det efterlängtade regnet

Över hela Sverige är det en väldig hetta och torka, men det finns hopp om regn.

delningar

Den varma och torra sommaren ger sig inte och verkar fortsätta nästa vecka också med temperaturer runt 30 grader på flera håll runt om i landet. SMHI har gått ut med meddelande om risk för höga temperaturer. De varnar även för risk för vattenbrist på sin hemsida.

Enligt en långtidsprognos från väderinstitutet Storm kan det dock komma in efterlängtat regn i slutet av juli. Detta kan ses på prognos som sträcker ända in augusti, skriver Expressen.

Enligt deras vädermodell finns det chans till regn den 23-29 juli.

– Det finns hopp om att det blir regn då, men det kan också ändras igen så att regnområdet förskjuts och inte når in över oss, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid Storm, till Expressen.

Men enligt prognoserna finns dock inga tecken på att sommarvädret ska försvinna. Det ser ut att bli behagliga temperaturer även i slutet av juli och början på av augusti.

Lantbrukare går på knäna i torkan. Det är mycket regn som behövs för att det jordarna ska ha möjlighet dra nytta av regnet.

– Vi skulle behöva ett riktigt lågtryck där det ligger och regnar dagar i sträck, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

Även första veckan i augusti verkar ge värme över det vanliga. Prognosen där visar någon grad över det normala. 20-25 grader i södra delen av landet, och omkring 20 i norr.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar