Laddar

Megasuccé för anfallstalang: ”Vad f-n händer?”

Det tog 15 sekunder – sen hade Kalmar FF-spelaren Robin Clason presenterat sig i Kristianstad. ”Jag tänkte vad fan är det som händer”.

delningar

19-årige Kalmar FF-spelaren Robin Claesson var under torsdagskvällen nere i Skåne för att testa med division 1-klubben Kristianstad FC. Och som han gjorde det. Efter 15 sekunder sa det pang.

Jag tänkte vad fan är det som händer. Jag var väldigt sugen på att visa upp mig, särskilt eftersom man kommer från Kalmar FF, säger Clason till 24Kalmar.se.

20 minuter senare satte han dit sitt andra mål för kvällen.

– Kom ett stenhårt inlägg som jag hoppade upp och tryckte till med pannan rakt i nättaket, berättar Robin.

Men Kalmar FF-spelaren, som är fostrad i IFK Berga, nöjde sig inte där utan fortsatte att producera poäng. Innan matchen var slut hade han hunnit med ytterligare ett mål och en assist.

– Både jag och klubben var väldigt nöjda efter matchen. Det är en väldigt fin klubb som imponerade stort på mig. Tempot på plan var högre än jag väntat, säger Robin och fortsätter:

– De skojade lite och sa att det här är ju inget att tveka på.

Men för att Robin ska välja Kristianstad FC är det väldigt mycket som ska stämma och framtiden är ännu mycket oviss.

– Ingenting är klart ännu, vi får se vad som händer men det var givetvis väldigt roligt att få en sådan här start.

Vad händer nu framöver? – Nu ska jag ligga lågt ett tag och njuta av lite julledighet. Jag har dessutom kontrakt med Kalmar FF i ytterligare en månad, sen får vi se vad de säger. Det är fotboll vi pratar om – då kan vad som helst hända, avslutar Clason.

Text: Elias Håkansson.