Laddar

Mats Lusth inför säsongen: ”Vi måste i princip gå rent hemma”

På söndag går Kristianstad IK på is. Efter en tung avslutning på förra säsongen där man snuvades på en allsvensk plats. Trots det ser tränaren Mats Lusth positivt på framtiden och vad som komma skall.

delningar

Förra säsongen avslutades i kaos då Kristianstad IK i princip var klara för allsvenskan, men i sista stund ändrades beslutet och Pantern fick behålla sin plats. Nu stundar en ny säsong med första is-passet på söndag för tränaren Mats Lusths lag. Han vill inte hänga upp sig på incidenten som inträffade. Istället vill han ta lärdom av förra säsongen. För laget hade chansen att säkra den allsvenska-platsen på egen hand, och det var framförallt ett par matcher som satte stopp för dem.

Södertälje hemma och Huddinge hemma är framförallt de matcher som gör att vi inte löser det. Mot Huddinge var det isen som gick sönder vilket inte var en fördel för oss, medan mot Södertälje var det deras effektivitet som blev avgörande. Även om man för matchen kan det bli så att man förlorar ändå.

Det som hände i de matcherna kommer han ta med sig in i säsongen som komma skall.

För att klara gå upp måste vi i princip gå rent i våra hemmamatcher. Vi har inte råd att tappa här hemma som vi gjorde förra säsongen.

Nu har det alltså blivit dags att snöra på sig skridskorna och skrina ut för en ny säsong. Mats Lusth skulle jämföra känslan med kalvar som kommer ut på grönbete för första gången.

– Det är en speciell känsla att kliva på is som spelare. Som tränare blir det inte riktigt samma sak, trots att det fortfarande är en fin känsla. Men vi måste ha tålamod med spelarna. Efter vi varit på is ett par veckor kommer rutinerna sitta hos alla. Det brukar vara så.

Och jämfört med samma tidpunkt förra året – tycker han laget startar på en högre nivå.

– Vi har föryngrat truppen och känslan är att vi har ett snabbare lag. Detta tillsammans med att vi har kvar viktiga kärnspelare gör att det blir en bra kombination. Förra året skulle vi sätta ett nytt spelsystem, och det tog lite tid trots att vi gjorde det bra. Nu när det systemet sitter hos spelarna från förra säsongen kommer de kunna vara till hjälp för de nya i laget i deras anpassning.

En del av försäsongen kommer vara när laget åker till Danmark för att spela två matcher. Det kommer även vara ett utmärkt läge till att sätta sig ner, och prata om bland annat målsättningar för säsongen.

– Vi kommer sätta oss ner där och diskutera i gruppen om målsättningar och vad vi ska tänka på inför säsongen.

KIK åker och spelar matcher i Danmark den 18-19 augusti mot Rødovre Mighty Bulls respektive Rungsted Seier Capital.

Relaterade artiklar