Laddar

Matjättens storsatsning – öppnar ny butik

Matjätten planerar att bygga en ny butik. Här är deras stora satsning.

delningar

Det finns storslagna planer för matbutiken Coop Konsum i Åhus. De lokaler som finns i dag på norra Järnvägsgatan ska rivas. Bara ett 50-tal meter bort ska det byggas en helt ny butik. Det är något som Kristianstadsbladet har varit först att berätta om. Visionen är att den nya Coop-butiken ska bli både bättre och större.

– Vi behöver införa vårt nya koncept och rusta upp all inredning och utrustning i butiken, därför är det lika bra att vi gör allting nytt. Under sommarmånaderna behöver vi bättre plats för den större volymen av kunder som då finns hos oss, säger Peter Mattisson till Kristianstadsbladet. Han är fastighetsansvarig på Kristianstad-Blekinge Konsumentförening, som står bakom satsningen.

Även Systembolaget kommer att flytta och ska då finnas i samma fastighet som Coop-butiken. En av vinsterna är att ytan för parkering kommer att bli större.

Det som pågår just nu är att ta fram en detaljplan för området. Den beräknas vara klar i slutet av året. Först när den vinner laga kraft kan butiken söka bygglov och börja bygga. Frågan har nyligen tagits upp i kommunstyrelsen.

Planen är att den nya butiken ska stå klar i slutet av år 2019. Både Coop och Systembolaget ska finnas kvar på samma plats fram tills att de nya byggnaderna är klara för invigning.

Senast en ny Coop-butik blev klar inom Kristianstads kommun, var i oktober månad år 2016. Då var det Vä som fick en helt ny butik efter att den gamla blev för trångbodd.

24kristianstad.se har sökt Peter Mattisson för en kommentar om projektet.

Relaterade artiklar