Laddar

Matchhjälten: ”Nu har vi allt att vinna”

Ett sanslöst hockeydrama kommer avgöras på påskdagen. Tacka Malte Sjögren för det. "Vi känner ingen press, den ligger på Södertälje och Troja", säger han.

delningar

Kristianstads IK var piskat att vinna hemma mot Troja-Ljungby, något som brukar vara lättare sagt än gjort. Men ett starkt kollektiv med Malte Sjögren i spetsen lyckades till slut ta tre blytunga poäng – och såg till att den hockeyallsvenska kvalserien avgörs på söndag.

– Först och främst var det var riktigt bra stöd på läktarna i dag.  I övrigt tycker jag att det var en bra match. Troja hade kanske förstaperioden men i andra och tredje tycker jag att vi förde matchen, säger Malte Sjögren som stänkte upp det avgörande målet i krysset.

Berätta om målet? – Lusth hade precis sagt till mig att jag skulle trampa runt deras backar, det gjorde jag men kom bakom målet i stället. Då hade jag fått upp väldigt hög fart och såg att deras målvakt så jag lade upp pucken i första krysset. Där var det ledigt.

Vad tänkte du när du såg att pucken gick in? – Det var ett jävla liv, jag blev bara jävligt glad. Vi hade precis klarat av spel i tre mot fem. Det kändes som att vi var tvungna och göra mål efter att vi fått sån energi av ha klarat av det numerära underläget.

KIK fick dock ingen hjälp av Huddinge som fick se sig besegrade av Södertälje uppe i Stockholm. Men chansen finns ändå. Skulle KIK vinna på söndag samtidigt som Södertälje eller Troja förlorar betyder det att de är i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen.

– Det är skitkul att vi är med i racet. Vi ska upp till Västerås och vinna vår match på söndag. Det finns ingenting annat, säger Sjögren.

Hade du kunnat föreställa dig det här scenariot innan kvalserien? – Ja, det hade jag. Jag vet att vi är en riktigt bra grupp tillsammans och när jag såg vilka lag som skulle vara med visste jag att vi skulle vara med däruppe och fajtas.

Vad blir viktigt mot Västerås? – Att fortsätta köra. Spela vårt spel. De kommer säkert vilja förstöra för oss men vi har allt att vinna och ingenting att förlora. Vi känner ingen press, den ligger på Södertälje och Troja.

Det blev dock en liten smolk i glädjebägaren för KIK. Joel Gistedt tvingades av oklara skäl lämna matche och in kom Joakim Strandberg.

– Det var ett taktiskt byte. Såg du inte hur Pelle Svensson (Trojas tränare) började vrida på huvudet i båset?, sa Mats Lusth med ett pillemariskt leende.

Står Joel Gistedt på söndag? – Det får vi se på söndag.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan  Kristianstads IK–IF Troja-Ljungby 1–0 (0–0, 1–0, 0–0) Målen: 38.31 1–0 Malte Sjögren, (Christoffer Lindholm). Skottstatistik: 25–30 (7–11, 10–10, 8–9). Utvisningar: KIK: 3×2. Troja: 2×2. Domare: Filip Sandstedt. Publik: 2 039, Kristianstads ishall.

 

Relaterade artiklar