Laddar

Matchhjälten: ”Försökte bara få bollen på mål”

Olafur Gudmundsson blev stor matchhjälte i kvällens Skånederby. ”Det är bara att få bollen på mål och det lyckades i dag”, säger han om segermålet.

delningar

IFK Kristianstad har vunnit 53 raka matcher mot svenskt motstånd i Kristianstad Arena. Sviten såg dock ut att brytas i Skånederbyt mot HK Malmö. Men när matchklockan stod på 60 minuter skickade lagkapten Olafur Gudmundsson in 30-29 med matchens sista kast.

– Jag försökte bara få bollen på mål. Det är svårt för målvakten att se bollen så sent och han har inte mycket tid att reagera. Så det är inte så mycket man kan tänka på. Utan det är bara att få bollen på mål och det lyckades i dag, säger en lycklig matchvinnare efteråt.

Jättedramatiken kom sig sedan HK Malmö bjudits in i matchens slutminuter. När en ynka minut återstod var nämligen ställningen 29-27 i IFK Kristianstads favör.

– När det är 5-10 minuter kvar har vi koll på matchen. Vi har två-tre bollar och det är inget som stör oss så mycket. Jag tycker vi ska kunna stänga matchen bättre, när vi har så bra koll på deras spel. Vi slutar kontra när vi ska börja försvara vår ledning. Det är kanske det jag tycker vi ska göra bättre i dag, men vi får lära oss av det, säger Gudmundsson.

Ni leder ändå med två bollar när det är en minut kvar. Vad är det som gör att ni tappar det? – De kanske chansar lite. De går för det och det luckras upp. Men de gjorde det bra och vi det dåligt. Vi ska hålla bättre fokus men vi vann, så jag är nöjd.

Hur skönt är det att hemmasviten är intakt? – Vi fortsätter räkna. Det är roligt, det ger en extra bra känsla.

För IFK Kristianstad väntar nästa uppgift redan nu på lördag, då polska Wisla Plock gästar i Champions League-gruppspelet.

Relaterade artiklar